Brudbukett under tankeprocess

Igår var jag nere på stan med mina föräldrar och Evangeline. Jag och mor + Evangie passade då på att gå in på en blomsteraffär för att diskutera pris av brudbukett. De hade fullt i juli, men skulle kunna tänkas trycka in en till beställning då de andra buketterna inte skulle vara så stora. Jag skulle återkomma nästa dag, idag, om vilken tid som skulle passa för att få prata med en florist enskilt där vi kan gå igenom och planera buketten samt eventuella dekorationer.
Idag åkte jag, Wille och mamma till en annan blomsteraffär, Gideonsbergsblommor, för att se vilket pris de hade att erbjuda för samma bukett och blommor. Dessvärre fick jag inte lika professionellt mottagande och dessutom skulle det bli dyrare. Hade hört att de skulle vara billiga, men det upplevde inte jag. Vi åkte ner till stan igen och då bokade jag en tid hos floristen, som jag var till igår, på en affär som tillhör Interflora fresh.
På torsdag denna vecka ska jag dit och diskutera hur jag vill att brudbuketten ska se ut. Och jag trodde det skulle vara lättare än vad det faktiskt är...
Jag har suttit och googlat på alla sorters olika brudbuketter men ingen matchar det jag vill ha, dock måste jag försöka så gott jag kan att illustrera den bukett jag föreställt mig för floristen. Hoppas vi kommer överens och att hon förstår mig.
Nu på kvällen har jag dessutom funderat ut hur jag vill ha bordsdekorationerna, och på "hjärnbild" ser det riktigt bra ut. Nu måste jag bara övertala Wille. Det jag klurat ut har jag dessutom skrivit ned. Det är viktigt för nu när man har så otroligt mycket i huvudet samtidigt, idéer, tankar etc., så är det av betydelse att skriva ned det man kommer fram till, även om man kanske kommer på nåt bättre vid ett senare tillfälle... Det är inte roligt när den stora dagen kommer att inse vilka detaljer man glömt och som man tänkt ha med.

Här kommer lite bilder på buketter som jag intresserats av på ett eller annat sätt gällande detaljer:Droppformad bukett.
Tycker fallet på den är fin.


Jag funderade på att ha trumpetliljor
med i buketten, då jag tycker de hänger vackert.Här är en mer rundformad bukett upptill som
sedan har lite häng.Återigen en rund bukett upptill med enbart några liljor som hänger.
Då blir det inte så långt häng.Lite mer etapphäng.


Tjöckte bukett upptill och tunnt nedtill.


En lite mindre bukett.


smalare häng.


Kortare häng.
Källa: Samtliga bilder kommer från google.

Ska man ha tunnt, tjockt, långt eller kort häng?
Ska buketten vara rund upptill eller mer droppformad?
Ska droppformen vara tydlig eller mer diskret?
Ni kanske förstår mitt dilemma?

Jag vill ha en droppformad bukett med tanke på att jag valt att bland annat ha liljor i den, men vilken modell jag ska välja är fortfarande under tankeprocess. Hoppas att floristen dessutom kommer förstå mina önskemål, att vi kan tillmötes gå, så det blir så som jag vill ha buketten. Blommorna i buketterna, som visas ovan,  har jag inte varit så intresserade av, utan mest själva formen.
Kommentarer
ANonym

Har du sett Mikaela Shäfs börllopsbukett från när hon gifte sig? Tänkte med tanke på att du skriver om temat rosa kanske du skulle gilla färgen i hennes.

2012-06-11 @ 23:07:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0