2012-03-18; Vigselmusikgudstjänst

Idag är det söndag och för några veckor sedan fick vi ett inbjudningskort hemskickat från den kyrka där vi ska viga oss; vi fick ett inbjudningskort till en vigselmusikgudstjänst. Klockan 18:00 började det. Jag och Wille åkte dit, medan min mor kom hem till oss för att leka med Evangeline under tiden.
Det var andra giftaspar där som ska vigas under sommarperioden, precis som vi, i samma kyrka. Det var olika människor med yrkesdomänen präst som talade och berättade hur en vigselakt kan gå till. Vi fick lyssna på dikter, psalmer och bibelord som är relevanta. En kvinna spelade olika melodier på orgeln högst upp och det var en mäktig känsla när man själv satt nedanför på kyrkbänken. Till sist presenterade alla präster sig, men även de som sjöng solosånger under kvällen (två kvinnor som sjöng jättevackert olika kärlekssånger) och vaktmästaren som bland annat har hand om blommorna i kyrkan. Efteråt bjöds det på bröllopstårta i kyrkan. Det var en supersmarrig chokladmoussetårta som var från Ica Maxi:s catering. Några blev förvånade, även jag, att den var från Ica Maxi och var så otroligt god. Det var ett alternativ jag själv inte funderat över tidigare.
Jag har sedan tidigare bestämt att jag vill ha en moussetårta och inte en gräddtårta till bröllopet, då jag tycker att det är mycket godare och lättsammare att äta.
Jag talade med vaktmästaren, som var en kvinna, och sa att jag vill boka en bröllopsark eller bröllopsbåge som de hade. De visade upp två stycken, en med vita blommor och en med persikofärgaderosor. Den med vita blommor passar bättre till vårt bröllopstema och det fick därmed bli den. Jag ville först ha den andra då den hade ett fint hjärta i mitten, medan den vi nu valde inte har det, dock hade den med hjärtat inte alls passat in i vårt färgtema. Är väldigt nöjd med den vi bestämde oss för. Den hade olika vita blommor med gröna blad och längstned vid fötterna fanns stora vita rosetter av sidenband; jättefin!
Flera bokade dessa bröllopsbågar och man var tvungen att boka så tidigt som möjligt så den inte hann bli upptagen just på våran dag.
Vi talade även med en utav prästerna där och det visade sig att han kom från Karis i Finland, där jag varit några gånger. Glömde bland annat min älsklingsnalle Leif där när jag var liten. Mycket traumatisk upplevelse.
Jag har ju bott i Finland själv och är även född där och Karis var inte så långt ifrån där vi bodde. Hur som helst så gillade vi den prästen jättemycket. Han hade karisman, energin och han klaffade med oss. Men tyvärr så hade han semester just när vi ska gifta oss. Typiskt.
För mig är prästen jätteviktig. Jag vill inte bara ha någon person som står där framme och ska viga oss, för mig ska det vara ett fint minne och jag vill att det ska vara en präst som passar med just våra personligheter. Som kan tillgodose just våra önskemål under vigselakten, då underlättar det betydligt mycket om prästen har den utstrålningen vi kräver; så ja, vigselakten är viktig för mig och därmed även den som viger oss.  
Vi får helt enkelt fortsätta präst-jakten och hoppas på att vi hittar någon vi tycker om. Möjligen gå på några gudstjänster i den kyrkan för att få uppleva hur dessa präster, som jobbar just under våran vigselperiod, verkar i sin tjänst.

Kvällen som helhet var inspirerande och väckte en och annan vigselidé, men det bästa var att man kunde fråga de som arbetar i församligen på plats om det var några funderingar.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0