Förargelseväckande beteende

Hej bloggen!
 
Jag kan bli så förundrad över hur vissa mammor överger sina barn till samhällets händer. För det är så jag ser på saken som jag ska berätta för er nu.
I lördags var jag i lekparken med min dotter, en större lekpark här i stan. Där står två mammor, båda är blonda och välklädda. De pratar högt om sina problem framför sina barn medan de gungar. De hade båda två pojkar mellan 3-6 år. Den ena mamman hade dessutom med sig en barnvagn där en nyfödd bebis låg. Pojkarna springer in i skogen för att leta pinnar och mammorna står kvar och pratar samt flamsar och tramsar.
Pojkarna kommer tillbaka och vill att mammorna ska följa med dem in i skogen och leta pinnar, varpå mammorna följer med och barnvagnen med bebisen står kvar helt själv vid gungorna nära cykel- och gångbanan. Paniken växte inom mig. Men varför ska jag få skuldkänslor när jag inte begår felet? Det är väl mina modersinstinkter som väller över. Mammorna hörs inte och syns inte på länge. Hur kan man bara göra så? Överlåta sin bebis i samhällets händer? Man vet aldrig vilka människor som går förbi där eller som vistas i en lekpark på lördags kvällen. Jag skulle aldrig våga lämna mitt barn på en allmän plats helt öppen och gå iväg en längre stund. Vi var inte så många i lekparken heller. Det var jag och ett annat par som begav sig hemåt ganska snart. Hade mammorna så roligt tillsammans att de kunde "släppa" loss och vara sig själva för ett ögonblick istället för att hela tiden befinna sig i "mammarollen"? Det kan jag inte besvara utan enbart spekulera och diskutera kring. Är folk så naiva att de litar till fullo på alla medmänniskor? Barnen är det finaste man har och det ska man vara mycket rädd om. Vad hade hänt om barnet börjat störtgråta helt plötsligt och mamman inte hörde? Eller tänk om jag hade gått därifrån? Då hade bebisen blivit där helt ensam. Jag kunde inte lämna parken förrän jag såg att bebisen var i goda och rätt händer. Men ska jag verkligen behöva bära det ansvaret för en annans vårdslöshet?  Jag är verkligen upprörd över denna företeelse. Att vuxna kvinnor flamsar runt som två tonåringar i högklackat och överdrivet sminkade är det så man ser ut och beter sig nuförtiden i lekparker? Det var snarare så att mammorna hade en dejt med varandra än att barnen skulle ha roligt då de blev åsidosatta.
För mig är denna händelse inte okej. Jag må vara ung men jag förstår ändå bättre än dem att inte lämna mina barn i främlingars händer...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0