Gotland; dag 4 - Kneippbyn

Fjärde dagen vi var i Gotland (25/7-12) och då beslöt vi oss för att gå upp extra tidigt för att åka till Kneippbyn och besöka Pippi Långstrump. Vi passade på innan Evangeline skulle fylla 3 år (27/7-12) för barn under 3 år behövde nämligen inte betala någon inträdesavgift tillskillnad från oss vuxna. Inträdesavgiften var mellan 200 och 300 per person, minns inte det exakta priset. Först tyckte vi det var lite dyrt, men oj vad vi tjäna in vartenda öre. För vi fick åka hur mycket karuseller vi ville, vi fick gå in i vattenlandet och bada samt åka de stora rutschkanorna och se på Pippi-teater. Det fanns så otroligt mycket att göra där och det var så roligt. Personalen var jättesnälla och brydde sig verkligen om barnen. Jag kan verkligen rekommendera Kneippbyn för alla barnfamiljer. Helt underbart var det och till och med vi vuxna tyckte det var roligt. Ett av de bästa äventyren under vår Gotlands vistelse. Förhoppningsvis åker vi dit igen. Det enda som man fick betala för var mat, glass, godis, dricka och om man ville köpa kläder/leksaker i shoppen. Vi passade på att köpa fina, främst Pippi, presenter till Evangelines födelsedag.  
Dock hände en liten incident när vi väl kom fram till Kneippbyn efter bilfärden. Evangeline spydde ned hela sig själv och den fina klänningen samt barnstolen i bilen. Wille fick springa och köpa en pappersrulle för 20 spänn, kan ni fatta 20 spänn för en enda hushållsrulle? Men Evangeline sa att hon mådde toppen och att det var bra nu, hon var ju så ivrig på att få träffa Pippi. Det första vi gjorde när vi kom in i Kneippbyn var att gå in på toaletten och tvätta Evangeline och den fina klänningen. Som tur var så var det supervarmt denna dag och klänningen torkade fort. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt.
Det första Evangeline ville göra utav alla saker som fanns var att åka karusell. Det blev såklart Masken och Wille åkte med henne. Hon ville åka om och om igen för det var så roligt. Jag var lite nojig att hon skulle spy igen, men det gjorde hon inte. Man märkte inte ens på flickan att hon hade spytt. Hon var så glad och lycklig hela tiden. Hon visade inte det minsta tecken på att vara sjuk eller dålig. Vi var där när de öppnade och åkte hem när de stängde. Hela dagen med andra ord. Vi avslutade dagen med att åka masken igen. Och denna gång var det jag som åkte med Evangeline. Vi badade också i vattenlandet och Evangeline ville åka den STOOOORA blåa rutschkanan hela tiden när hon väl fick smak på det. Jag åkte ned först och inväntade sedan Evangeline och Wille som åkte efter mig. När de skulle flyga i poolen gav Wille Evangeline till mig i luften och jag tog emot henne medan Wille med all fart dök i vattnet. Vilket team vi är! Det gäller att vara med för fort fick det, men jag lyckades få tag på henne varje gång och hålla henne hårt i min famn. Sen badade vi lite hon och jag. Vi hoppade runt i poolen. Riktigt mysigt. Det var inte så populärt att gå tillbaka till bilen när de stängde, men Evangeline hade hållt igång till 120 % hela dagen och så fort vi satte henne i barnstolen så somnade hon direkt. Hon var helt däckad. En superrolig familjedag som jag hoppas vi kan göra om någon sommar framöver.
 
 
 
Dags för första åkturen i "Masken". Evangeline var så ivrig på att få åka den. Desto fortare desto roligare tyckte hon. Jag var lite nojig över att hon skulle tycka att det gick för fort och blir rädd, men ack så fel man hade. Hönsmamma som vanligt.
 
 
Där sitter mina älsklingar i mitten.
 
 
 
Berg-och-dalbana.
 
 
Evangeline bara skrattade, hon älskar verkligen karuseller.
 
 
Evangeline ville åka om och om igen. Denna gång ville hon sitta längst fram.
 
 
Lyckliga "barn" längst fram i masken.
 
 
Detta är det riktiga Pippi-huset som var med i SVT och är hitflyttat.
 
 
Villa villekulla.
 
 
 
Pippi sover i sin säng med fötterna på kudden och huvudet undet täcket i fotänden.  
 
 
Köket. Roligt att se hur allt set ut på riktigt och alla tavlor som hänger på sned. Jag såg jämt på riktiga Pippi som liten. Häftigt att se hur väl de bevarat huset.
 
 
Lilla-Gubben stod i köket och Evangeline fick rida på honom.
 
 
Glad tjej på Lilla-Gubbens rygg.
 
 
Baksida. Villa villekulla.
 
 
Här på baksidan kunde man antingen ta trapporna ned från övervåningen för att komma ut igen, eller åka en rutschkana. Vi tog såklart rutschkanan.
 
 
Soffa och kappsäck full med pengar.
 
 
Så går det när man använder Karlssons-kalasklister.
 
 
Pippi har gått på taket.
 
 
Härliga färger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket barnfamiljer kring villa villekulla.
 
 
 
Mellis. Korv och glass utanför villa villekulla.
 
 
 
Gott med mellis. Speciellt glass då det var drygt 30 grader varmt ute och solen sken starkt hela dagen.
 
 
 
Kling och Klangs bil. Detta är den riktiga T-Forden som användes under inspelningarna av Pippi Långstrump.
 
 
T-Ford.
 
 
Polisen åkte med stil förr. I alla fall Kling och Klang.
 
 
 
Kommer ni ihåg i Pippi-filmerna när Kling och Klang fick veva igång motorn där fram?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ratten och en make som lipar i bakgrunden.
 
 
 
En trött och överhettad man var tvungen att sitta och vila i skuggan.
 
 
 
Evangeline ville åka bilbana. Dock fick Wille hjälpa henne för hon ville inte trycka på gasen utan hon tyckte bilen skulle gå av sig själv. Det var inte lika roligt.
 
 
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0