Namntavla

Denna fina namntavla med gulliga gosedjur har jag nu beställt åt Evangeline. Det kommer givetvis stå hennes namn, födelsevikt, födelsedatum, längd och klockslag vid födseln. Tyckte den var supersöt och lite fiffig med tanke på att längden står på en linjal, klockslag utmärkt i en klocka, vikten på en vikt och datum på en kalender. Namnet står givetvis i ett hjärta som nallen omfamnar kärt. Kommer passa perfekt i barnrummet.

"Sjukvårdsavvisningen"

Hej bloggen!
 
Hela förra veckan hade jag en jobbig trötthet. Jag var konstant trött på dagarna och sen när jag äntligen skulle få sova så kunde jag inte. Den där känslan av att vara för trött för att orka göra något, men för pigg för att kunna sova. Någon mer än jag som upplevt det? Drygt är det i alla fall. Hoppas denna vecka blir lite bättre eftersom vi jobbar på i 110 % med examensarbetet.
 
I helgen har jag varit ensam med Evangeline. Wille var iväg och krigade i skogen (militärövning). Han kom hem sent idag. Jag och Evangeline har haft det ganska mysigt bortsett från en enda detalj. Igår vaknade hon till vid 22-tiden och var mycket ledsen. Hon sprang fram och kramade mig i köket och sa att hon hade blod på stortån. Jag drog bort strumpan och tittade på den medan hon brast ut i storgråt.
Vänster stortå var alldeles röd och uppsvälld. Den hade även en vit prick på huden vid nagelbandet och nageln hade brustit nedifrån och upp. Satt dock inte lös. Hon hade så fruktansvärt ont och bara skrek så tårarna spruta.
Jag satte på alsolsprit, men det var inte till hennes förtjusning vill jag lova.
Jag ringde 1177 och fick tala med en sjuksköterska från Borlänge och hon tyckte jag skulle behöva åka in så hon kopplade mig direkt till Västerås. 1 timme och 48 minuter satt jag i telefonkö utan att någon svarade. Sedan lade jag på luren. Det är GALET att jag ska behöva sitta så länge med dessutom plats nummer ett i kön. Jag blev så arg. Klockan var mitt i natten och jag bestämde mig för att behandla stortån hemma och försöka hejda infektionen (som jag misstänkte att det var). Jag lekte och prata med Evangeline samtidigt som jag rengjorde stortån. Det gick ganska bra, men hon hade ont. Vi lade oss sedan i sängen för att sova. Jag sa att henne att väcka mig så fort hon får ont eller mår dåligt. Jag hade även satt på "nattsockor" som är stora, mjuka och lurviga. Men hon drog av sockan från enbart vänster fot. Stackarn. Stortån var väl så överhettad.
 
Idag har jag fortsatt badda tån med alsolsprit och är det lika illa imorgon så får vi ringa vårdcentralen. Tån har fortfarande varit röd och nageln är trasig, men tack och lov så har rödheten inte spridit sig upp på foten.
Tänk att man ska dra ned så mycket inom sjukvården så man inte ens kan få adekvat hjälp när man behöver det. Sjuka samhälle som prioriterar upp åt skogen fel saker, och drar ned på resurser inom sjukvården. Nästa gång jag ringer kanske jag hamnar uppe i Kiruna!? Vad ska de kunna göra därifrån? Ringer man från Västerås ska man få tala med någon som sitter i samma stad eller åtminstone samma län, precis som det var förut.
Det blir en FET tumme ned för den såkallade "sjukvårdsrådgivningen". Tänk att sjuksköterskan i Borlänge tyckte jag skulle behöva åka in med dottern för hon kanske behövde kirurgisk hjälp, och så svarar de inte ens i Västerås. Arg och besviken på sjukvårdens bemötande av en orolig mamma.

Hus

Kikat runt lite på hemnet.se och hittat ett perfekt hus. Ge mig bara ca 3 miljoner kronor så blir det bra. Någon frivillig som bortskänker? Vore toppen och tacksamt! Huset infinnes i Orresta. Jag och Wille hittade ett hus där förut också som vi fastnade för, men det huset blev snabbt sålt. Tror även detta hus kommer bli det.
Här kommer lite bilder, från hemnet.se, på huset med 8 rum varav 5 är sovrum.
 
 
Huset med pool.
 
 
Det bästa är ju att huset består av tegel, så praktiskt.
 
 
Tänk så härligt på somrarna. Sen kan man ju ha lite pool-party.
 
 
Köket.
 
 
 
Badrum. Ljust och fint.
 
 
 
Matrum.
 
 
 
Allrum.
 
 
 
Biorum.
 
 
 
Ett av fem sovrum.
 
 
Walk in closet.
 
 
 
 
Ja, det var det... drömma kan man ju alltid göra! Men som sagt. 3 miljoner mottages gärna av en frivillig skänkare. Jobbigt att hitta såhär fina hus som man vill ha men man vet att det inte går. Som dessutom har tillräckligt många rum, ligger på en bra plats och är färdig att flytta in i + att husets yttersida består av tegel som inte är så krävande underhållsmässigt.
But some day soon it will be my turn to live like a princess!

För längre än föralltid

 
Denna sång är så otroligt bra från filmen "Svanprinsessan". När jag var liten så åkte jag och pappa alltid och hyrde film på helgerna. Jag valde alltid en och samma film, och det var just Svanprinsessan.
Nu sitter min dotter och tittar på den filmen. Det är en härlig barnfilm i kärlekenstecken.

Tråklördag?

Idag sprack mina planer. Jag tänkte gå till stan, men det regnar. Då tänkte jag att jag och Evangeline kunde åka till Erikslunds shoppingcenter, men ingen som kan köra och jag har ingen bil för tillfället. Det får nog bli en dag då man bara sitter inne och degar.
Om ingen vill hitta på nåt med oss. Vi får väl se vad som händer. Finns alltid någonting att pyssla med här hemma. Men det är ganska tråkigt, efter att ha pluggat konstant i veckan, att bara städa och dona här hemma. Skulle vara skönt att komma ut och tänka på lite annat och hitta på nåt skoj...
 
 
Trevlig lördag allesammans!

Fotografering; Skerike Kyrka Västerås

Nu är det drygt en vecka sedan jag fotograferade ett barndop i Skerike Kyrka. Nu tänkte jag visa lite mera bilder från kyrkan. Kommer dock inte lägga ut några bilder som togs under ceremonin och dopfesten på grund av konfidentiella skäl.
 
 
 
Dopfunt och dopljus.
 
 
Dopfunt, pappersduk och guldlöv att hänga upp i "dopträdet".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det infinnes många guldfärgade detaljer i denna kyrka.
 
 
Kyrkbänkar.
 
 
 
Kantorn spelar på orgeln. Förbereder inför vigsel som skulle vara efter dopet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Altaret.
 
 
 
 
Barndopets psalmsånger.
 
 
 
 
 
 
Solosång.
 
 
 
 
 
Noter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tända ljus överallt i kyrkan strax innan dopet började.
 
 
 
Dopljuset.
 
 
 
 
 
Dags för barndopet att börja...
 
 
 
 
 
 
Skerike Kyrka Västerås.

Högskola + trots = trött; Just got to love it!

Dagen på högskolan medförde en trött mamma. Evangeline var mycket rastlös, vilket är helt förståeligt.
Hon ville hela tiden ha nåt att äta på, undersöka datasalen och babbla på om allt möjligt. Tillsist gav jag henne pennan till whiteboarden där hon fick rita. Trots att jag förklarat att hon enbart fick rita på tavlan och ingen annan stans, så tyckte hon rummet var så tråkigt vitt så hon bestämde sig för att rita på väggar och någon plastad MDH-lapp som satt upsatt på väggen. Även Evangeline var blå om händer och på sin klänning. Hon hade till och med fått lite färg i ansiktet och whiteboard-suddet var nu blåmålat. Vi fick springa fram och tillbaka på toaletten på grund av kiss och bajs samt färgavtvättning. Inte nog med detta, Evangeline blev på dåligt humör och ville inte alls samarbeta med mig och trotsade samt skrek på mig. Jag har varit så trött hela kvällen, men nog fick vi allt lite fredagsmys här hemma ändå. Vi tog foto på oss och skrattade för att vi tokade oss. Vi busade och lekte. Japp! Det är min dotra det!
 
 
Min älskade Evangeline.

Styrka

Att våga visa sig vara stark när allt runtomkring dig faller samman.
Att orka hålla sig stabil fast alla knuffar på dig.
Att finnas där för andra trots att du är lågprioriterad.
Att ge andra flera chanser fast det inte lönar sig.
Att vara stark är så mycket mer än vad som syns på utsidan.

Min blomkålssoppa

Slät smakrik blomkålssoppa (+ morot, potatis, broccoli, lök och persilja). Absolut en utav mina favoritsoppor med färska knapriga blomkålsbitar i.

Betydelsefulla ting i hemmet

Detta är min lilla prissamling. När jag var mindre tävlade jag mycket i schack. Har även ställt upp på karatetävlingar. Min namnbricka finns också med från den tiden jag utförde TFU-G (totalförsvarsutbildning - grund).
Lite stolt är man ändå eftersom var och en symboliserar något bra jag genomfört i livet och fått bekräftelse på.

Speciella ting i hemmet

A special world
A special world we share together,
A special bond to always treasure,
A special friendship brings us pleasure,
A special love that will last forever.

Väggtext

I mitt hem sitter denna väggtext. När man lämnar hemmet eller kliver in genom ytterdörren efter att ha varit borta, ser man denna uppmuntrande text sitta på väggen. Tycker det är ett varmt välkomnande när man kommer hem alternativt en fin påminnelse när man lämnar hemmet. Jag anser att texten präglar och definierar en stor bit av ett trivsamt hushåll.

Högskolelivet för en dag

Imorgon får min älskade dotter följa med till högskolan en sväng och plugga lite.
 Dagis är stängt på grund av att förskolelärarna ska på utbildning hela dagen.
Evangeline ser framemot det och hon blev jätteglad när jag frågade om hon ville
följa med mig till skolan. Mammas älskade sötnos.
Hoppas bara folk i datasalen inte blir tokiga när en nyfiken och pratglad treåring infinnes där.
Det är examensarbete som gäller och jag och min arbetspartner kan inte jobba hemifrån eftersom vi använder oss utav statistikprogrammet SPSS. Licens till detta kostar väldigt mycket, så vi är mer eller mindre beroende av en plats i en datasal som har tillgång till SPSS.  Kommer nog bli en spännande dag för min lilla jänta som får testa på högskolelivet.
 

Speciella ting i hemmet

Evangelines hand- och fotavtryck har en helt egen plats på hyllan i finskåpet.

Hela Sverige Bakar

Förra torsdagen började ett program som heter "Hela Sverige Bakar". Ett program helt i min smak. Tycker det liknar "Sveriges Mästerkock" fast maten är utbytt mot bakverk. Idag kommer ett nytt avsnitt och de ska tävla i kategorin mjuka kakor. Kommer bli spännande. Enda nackdelen är att man själv brukar bli så sugen på att både baka och äta massa gott.
 
 
Bild tagen från google.
Hela gänget i "Hela Sverige Bakar" som tävlar genom sina goda bakkunskaper.

Bebishand

En bild på en bebishand. Bilden togs förra lördagen på ett barndop där jag fick agera fotograf.

Marbodal kök

Nu har jag varit inne på marbodal.se och hittat två kök som jag tycker om och som tillhör cottage-kollektionen.
Den första "Lidingö crème" är absolut min favorit. Ett lantligt kök i modern tappning, precis som jag vill ha det. Tänk att ha så stort kök med en köksö mitt på golvet. Åh, det är verkligen drömmen.
Jag tillbringar mycket tid i köket. Köket är verkligen hemmets hjärta.
Någon vacker dag när vi flyttar till hus ska jag ha ett sådant kök!
 
Under bilderna finns info om köken som står på marbodal.se
 
 
 

Lindö crème

 

Ett romantiskt, lantligt kök inspirerat av den funktionella shakerstilen. Här finns framdragna socklar och utvalda detaljer som krysspröjs och dekorpelare. Köksön har en 40 mm skiva av Carraramarmor med planlimmad Intra Horizon diskho. Övriga bänkskivor i 40 mm vitbetsad ek och underlimmad Intra Barents diskho. Mora Rexx K5 blandare, knoppar Oval borstad, Thermex fläkt och vitvaror från Husqvarna.

 

 

Gillar "spottarna" i taket och det skulle vara ganska unikt att ha spishällen i köksön, som visas på denna bild, med fläckten över fastsittandes mitt i taket och inte mot någon vägg.  
 
 

Form kritvit

 

Ljust och luftigt med luckor och krysspröjs i vår nya färg kritvitt. Generösa arbetsytor i 30 mm mattslipad grå granit. Med skåp som går ända upp till taket blir det mindre damm. Porslinsknoppar, Mora Classic blandare, Elicafläkt, rostfri bänkskiva med insvetsad diskho, hög bakkant och gavel samt vitvaror från Husqvarna.

 

Säng + tillbehör

Lavendel-sänghimmel från inreda.com
Tror detta skulle vara något för lilla fröken Evangeline.
 
 
 
 
 
Jag och Wille har bestämt oss för att köpa nya madrasser. Jag får bland annat ont i rygg och nacke då vår nuvarande säng är för mjuk för min del. Eftersom vi ska ha kontinentalmadrasser så behöver vi en sängram som är ganska låg där madrasserna ska vara. Annars kommer sängen bli tokhög.
Denna sängram på IKEA har jag spanat in länge med såkallade spegelgavlar. Tror det kommer bli denna alternativt att vi enbart kör på sängavel mot väggen och madrasserna får stå på fötter.
Men det är något framtiden får utvisa.

Neuron

Detta är en hjärncell - neuron.
Med tanke på min utbildning så
tyckte jag denna var väldigt söt.
Från inreda.com

Minnen

Bild från 28 maj år 2008. Jag skulle om någon vecka ta studenten och läste Engelska C, varpå jag åkte till Stockholm för att utföra Camebridge-examen. Här var jag nöjd och glad efter den muntliga delen av provet och jag och Wille stannade till vid 7eleven för att "fira" med lite gott innan det var dags att åka hem till Fagersta.

Fotograf på barndop

Denna lördag var jag iklädd fotografrollen på ett barndop. Jag tog mitt pick och pack och Nikon, sedan åkte jag till Skerike Kyrka i Västerås för att fotografera ceremonin till en liten pojkes ära. I princip hela lördagen har tillägnats denna festlighet. 509 bilder blev det totalt. Nu ska jag "bara" gå igenom dem och se vilka som blev bra.
 
 
Jag med min Nikon D3100 som faktiskt varit ganska snäll idag, trots lite fokuseringsproblem.
 
 
Här kommer lite bilder från Skreike Kyrka. Jag var där och fotograferade innan gästerna anlänt. Mitt helhetsintryck från denna kyrka är att den är ganska liten, kompakt och detaljrik.
 
 
Skerike Kyrka, Västerås.
 
 
 
Krucifix.
 
 
 
Kyrkgång, bänkar och orgel.
 
 
Orgel.
 
 
 
 
Målning.
 
 
 
 
 
 
Ovanför altarfönstret.
 
 
 
 
Guldfågel ovanför predikstolen.
 
 
 
Predikstolen.
 
 
Ljuskrona.
 
 
 
Väggmålning.
 
 
 
1752
 
 
 
Sångövning. Kantor spelar på piano.
 
 
 
Höger sida.
 
 
 
Vänster sida.
 
 
 
 
Sångövning.
 
 
 
Dörr in till kyrksalen.
 
 
 
in-och ytterdörr till Skerike Kyrka.
 
 
 
 
 
 
Kyrkgång till altar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Dopträdet". Ett guldlöv för varje döpt barn under detta år i Skerike Kyrka.
 
 
 
 
 
Dopträd, dopfunt och dopljus.
 
 
 
 
 
Mer bilder från Skerike Kyrka kommet inom kort.
 
 
 
 
 
 

Sommaren är kort...

 
Vart tog sommaren vägen? Idag när jag skulle cykla med Evangeline till dagis så fick jag ta på mig vinterjackan för det var så kallt. Och när jag skulle hämta henne fick jag till och med ta på mig mina lovikkavantar.
Mina händer är torra som sandpapper och spricker upp samt blöder lite. Japp! Kylan är ett faktum och vintern närmar sig med stormsteg! Dock älskar jag hösten mest av alla årstider. Tänk alla de härliga färger som naturen bjuder på, och den friska luften från de kalla vindarna man får dra in i sina lungor.
Saknar dock den härliga sommarvärmen i Visby!

Barnrum

En dag när jag rensade bland alla Evangelines kläder, så lade jag alla kläder som är för små i en säck som jag sedan förde ned till källaren. Dock hittade jag dessa pyttesmå raggsockor som var Evangelines allra första raggsockor. Jag hade inte hjärta att låta dessa åka med ned till källaren så jag hängde upp dem på hyllan i hennes rum. De blev som en söt dekoration i barnrummet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Några tavlor med en canvastavla på en nyfödd liten Evangeline i mitten. Båda bebistavlorna (till vänster och höger) hade jag i mitt barnrum när jag var liten.
 
 
 
Skyddsänglar när barn utför farliga saker. De tavlorna har jag fått av min mor, men bebistavlan i mitten hade jag i mitt barnrum så den är gammal.

Ritstativ

Den perfekta Evangeline-julklappen finns hos IKEA. Ett ritstativ med blackboard. Kostar endast 199 kr.
Evangeline är en kreativ 3-åring som älskar att pyssla, rita, måla, klippa, klistra etc.
Med denna skulle hon kunna rita nya saker varje dag med krita, utan att alla papper tar slut. Eller att hon måste fråga mamma eller pappa om att få rita/måla. Det är nämligen inte så bra att lämna henne ensam med färgkritor, det har hennes rums väggar fått erfara då det är egna picasso-målningar där. Men med denna skulle det beskymret inte finnas. Då skulle hon kunna gå och rita/måla när hon vill.  Det tror jag hon skulle uppskatta.
 

Svar på frågestund

 Fråga från Lilian:
 
"hejsan elin! jag är SÅ nyfiken på era kort! Har ni bestämt hur ni ska göra med dem? Vilka blir förstoringar på väggarna? vilken/a dina favoritbilder?

Sen kanske du har skrivit om det förut på bloggen, men köpte du klänningen/alla tillbehör eller hyrde du? KOmmer du spara ngt till Evangeline? och isf HUR sparar du (behöver tips till mina egna sparade "högar" nämligen=)"
 
 
Hej Lilian :-) tack för kommentaren, nu ska jag bara försöka svara också. Vi blev supernöjda med fotografierna som togs på vårt bröllop. Jag är helt tokkär i alla bilder så jag har supersvårt att välja ut favoriter. Vi har i alla fall lyckats komma underfund med vilken bild vi ska ha i tidningen och vilken bild vi ska ha på tackkorten, det är två olika bilder. Men det har varit svårt att välja och ännu svårare är det att välja en bild som ska förstoras. Jag kommer nog göra tavlor av många utav bilderna, men jag vill ha en jättestor canvastavla och jag tror jag vet vilken bild det kommer bli. Men jag måste nog fråga mannen först vad han tycker och vilken bild han anser är den bästa för det ändamålet. Det är bra att man blir nöjd med bilderna, men när man tittar på dem och säger: "Den är bra... men det är ju den också.... den där var ju fin... men oj vad bra den där blev..." osv. då blir det problem, jag är ju så velig av mig. Vill helst ha alla, tycker det är jobbigt att välja.
 
Klänningen köpte min mor till mig på Ruth's här i Västerås. Det är en jättebra bröllops- och festklädesaffär. De har ett stort utbud och personalen är underbar och tillmötesgående. Jag blev supernöjd med det jobbet de gjorde med min klänning. Jag provade klänningen och slöjan i augusti 2011 och jag blev förälskad. Men jag och Wille hade bestämt oss för ett budget bröllop och klänningen kostade ca 5700 kr att köpa, att hyra var lite billigare. Men när jag provade den fanns den enbart, i hyresutbud, i färgen ivory och jag ville ha vit. Jag har en balklänning som är vit och jag tänkte använda den först. Men sen är det ju sådär att man som tjej drömmer om en vacker brudklänning sen barnsben och då sa min mamma till mig att hon ville köpa både klänningen och slöjan till mig. I slutänden blev det i alla fall inget budget bröllop. När man väl kommer igång med planering och inser att man vill uppnå sitt drömbröllop då kostar det oftast lite mer. När det gäller bröllop så blir det sällan så som man tänkt sig från början har jag fått erbara.
Så då fick jag min drömklänning. Efter att klänningen beställts tog den fyra månader att sy den. Jag fick alltså en helt ny skräddarsydd klänning. Märket på klänningen är Nixa. Eftersom klänningen var elegant men ändå ganska enkel så kunde jag ha en lång spansk slöja som gick enda ned till marken och blev som ett släp på klänningen. Slöjan kostade ca 1800 kr.
Skorna är även de köpta på Ruth's  likaså tiara, armband och örhängen. Det kostar lite mera där, men de har mycket fina saker som passar till de klänningar som de har i affären. Skorna kostade 1190 kr men de är absolut de skönaste klackskorna jag någonsin haft. Efter att jag haft dem en hel dag så hade jag inte alls ont i fötterna, det var som att gå på moln. Helt fantastiskt! Tiaran kostade runt 700 kr och smyckerna landade också kring 500-700 kr. Det bästa var att jag hittade smycken som passade bra ihop med min klänning, jag behövde inte leta som en tok eftersom de hade exakt det jag var ute efter.
 
Jag kommer spara allt (klänning, slöja, skor och smycken). Evangeline har berättat för mig att hon tycker jättemycket om min brudklänning så jag hoppas innerligt att hon gör det när hon blir äldre också. Jag fick en tyggarderob från Ruth's och det finns faktiskt att köpa sådana där. Klänningen hänger på en galje i den där den håller sig fin och skyddad. Fördelen med att ha tyg istället för plast är att det inte börjar lukta illa med tiden. Plastlukten smittar av sig på klänningstyget och det kan vara svårt att få bort det sen. Men först och främst skickade jag in klänningen till Västerås ångtvätt för att den skulle gå bli kemtvättad. Klänningen var jättesmutsig nedtill med tanke på utomhusfotograferingen på bland annat en äng. Så nu hänger den så elegant i sin tyggarderob. Denna kommer jag göra plats för i stora garderoben hemma så den kan få hänga där ostört. Slöjan hänger vikt på en galje i mitt skåp, den tar inte så mycket plats så den kan gott få hänga där. Smyckena har jag lagt i mitt smyckesskåp eftersom de kommer jag troligtvis använda flera gånger.
Vad gäller mina fina skor så var de inte så fina längre efter bröllopsdagen. Efter att vi fotograferats på en äng och gått i massa gräs på anundshög så var de helt och hållet grönfläckiga och klacken var täckt av jord. Inte så glamoröst. Men inte vill man ju kasta ett par skor som är de bästa finskor man någonsin haft som dessutom kostat en bra summa. Jag tog med dem och gick till skomakaren här i stan och han tvättade rent dem med en speciell tvål för just dessa typ av vita sidenskor. Voila! När jag hämtade dem så var de rena och fina igen, så nu har jag lagt in dem i skokartongen och lagt upp dem på hyllan i garderoben där det är mörkt. Vita sidenskor tycker inte om ljus för då blir de gula.
 
Har jag missat något? Är det nåt mer du vill veta så är det bara att fråga på, jag berättar gärna. Kommer lägga upp lite bröllopsbilder vid ett senare tillfälle så ska du/ni få se vilka jag tycker mest om och även lite detaljer på slöja/klänning/skor/smycken.
 
 
 
 
 

Frågestund

Nu tänkte jag ha en liten frågestund här på bloggen! Har ni läsare några frågor, funderingar eller helt enkelt vill veta nåt angående mitt bröllop så får ni gärna skriva detta i "kommentarer" så ska jag svara efter bästa förmåga.
 
 
 

Nikon & dopbilder

Hejsan!
 
Idag har jag testkört min Nikon D3100 efter att batteriet laddats under natten. Jag ska ju fotografera ett dop imorgon. Det tråkiga är att vi upptäckte att kameran inte fungerar optimalt. Något har hänt med den. Den vägrar ta fotografier på nära håll och ibland vill den inte fokusera alls. Vi får hålla tummarna att den fungerar imorgon i alla fall. Den fungerade utmärkt på mitt kalas, men efter det så började den krångla. Misstanken är att den kan ha hamnat i golvet utan att vi vet om det. Någonting har hänt med den i alla fall. Min stackars älskade kamera. Hur som helst så har den fungerat jättebra idag när det gäller fotografier på långt håll. Får se hur det kommer bli i kyrkan sen. Ska prata med prästen 30 min innan dopet börjar så ska vi gå igenom lite fotograferingsregler. Jag tror inte man kommer få ha blixten på, och då är det bara att göra det bästa utav situationen. Min kamera var grym på mörka miljöer och fick de att de bra ut, men nu är jag osäker. Det kan ju vara mörkt inne i en kyrka och då gäller de att se hur ljuset faller. Vi håller tummarna och kör på imorgon. Det ska nog gå vägen. Mamman till pojken som ska döpas tar med en egen digitalkamera som back-up plan. Ser framemot att få agera fotograf för en dag på en högtid som denna.
 
Jag minns min dotters dop och tänkte visa lite bilder från ceremonin i Västanfors kyrka:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tapeter

Jag vill jättegärna ha en diskmaskin, men det fungerar inte i det nuvarande köket då det inte går att få ström utan att behöva dra enda från hallen. Detta skulle innebära att vi måste ha elektriker här och eftersom det ändå är så mycket besvär så kan vi lika gärna vänta och göra om allt på en gång. Nu har jag kikat runt lite inne på "inreda.com" och hittat lite tapeter i det stuket jag skulle vilja ha i mitt nya kök. Vi vill ha halva väggen vit panel och andra halvan tapet. Drömmen är att en dag flytta till hus och få ett stort lantligt kök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna tapet är ganska charmig.
Tapeten får gärna innehålla turkos och rosa färg
med blommor, då jag tycker att det känns lantligt ihop med
vit panel. Eftersom panelen och tapeten kommer mötas vid mitten så
spelar det ingen roll om man har en väldigt "intensiv" tapet med många detaljer
och färger.
 
 
 
Mintgrön bakgrund.
 
 
 
blå bakgrund.
 
 
 
Behagliga färger för ögat.
 
 
 
Denna ger en mer vår-känsla tycker jag.
 
 
 
Denna tapet skulle jag kunna ha i något rum.
Tyckte den var väldigt söt.
 
 
 
Här var alltså några utav de tapeter som jag gillade mest från inreda.com. Skulle vara skönt att få lite uppiggande färger och mönster som gör en glad i köket. Man spenderar trots allt ganska mycket tid där. Samtidigt så tänker jag att det måste ändock vara en tapet som passar alla årstider. Men det är roligt att börja spåna lite på hur man vill ha det, så kan man alltid utveckla det efterhand.

Onödigt vetande

Jag har insett nu å "äldre" dar att batman symbolen består av en fladdermus och inte utav gula tänder...
Ganska logiskt.
 
 

Toalettbesök

 
Hej hej!
Idag är jag en mycket stolt mor, i och för sig är jag det jämt, men idag är jag lite extra stolt. Evangeline bajsade andra gången på toaletten sen vi köpte "pottsitsen". Första gången hon bajsade på toaletten var den 8/9-12. Visserligen har hon bajsat på pottan tidigare, men på dagis har de ingen potta utan där får barnen gå på toaletten så vi ansåg att då är den bästa lösningen att hon får göra så hemma också. I hopp om att blöjbytena ska upphöra.
Evangeline har ju börjat på en storbarnsavdelning nu och vi tycker att det är dags att sluta med blöja helt.
Det har gått ganska bra faktiskt. Hon säger till när hon är kissnödig och vi hjälper henne upp på toaletten sen kissar hon, torkar sig själv, hoppar ner, spolar och tvättar händerna på egen hand. Men just bajsandet har varit lite värre. Hon vill helst inte bajsa på toaletten utan smiter hellre iväg och ställer sig i ett hörn. Men nu är vi lite mer stränga vad gäller den saken och berättat för henne att det är toaletten som gäller.
Innan hon började på dagis så var hon rädd för toaletten, därav var pottan ett bra alternativ. Men eftersom de går på toaletten varje dag på dagis så tyckte Evangeline att toaletten var mycket bättre än pottan här hemma. Vilket vi uppskattar mycket. Evangeline tyckte det var mycket roligt idag när det sa "plopp" i toaletten, hoppas den positiva upplevelsen leder till att toalettbesöken blir permanenta. Det som har varit bra på dagis är att hon får gå på toaletten regelbundna tider, om hon inte säger annat, varje dag för att träna. Så de har gått på toaletten med henne vare sig det kommer nåt eller inte. Vilket jag tycker är bra för det har hjälpt henne på traven till att faktiskt våga sitta på toaletten. Min lilla bebis börjar bli så stor.
 
 
 
En glad mamma med sin "lilla" bebis på 18 kg. Min lilla bebis har blivit en stor och duktig flicka.
 
 
 
 

2012-09-20

Hej kära bloggläsare!
 
Nu har jag varit sjuk i nästan två veckor vilket har inneburit att jag fått vara hemma från skolan. Tror felet var att jag var på bättringsvägen och gick till skolan i en dag och blev direkt mycket sämre på kvällen. Sedan dess har jag varit dålig. Hostat massor, snorig, täppt i näsan, orkeslös, ont i kroppen, huvudvärk, ont i halsen, trött etc.
Nu har jag bara suttit hemma och kurerat mig. Massvis med varmt vatten, färska mynta blad, pressad citron och honung innehållande propolis, eukalyptus och mentol. Räknar med att kunna köra examensarbete på måndag igen.
 
Idag har det varit ombytta roller här hemma. Wille har plockat undan, dammsugit och våttorkat golven medan jag har diskat lite. Så skönt med ett nystädat och rent hem nu efter sjukstuga. I vanliga fall är det jag som tar tag i städningen eftersom jag är mest pedantiskt av oss två. Men jag klagar absolut inte skönt med en egen "städtant" här hemma. Dessutom, hör och häpna, hade Wille lagt min brudklänning i tyg"garderoben" efter att vi hämtat den från kemtvätten. Han har sagt att jag skulle göra det eftersom annars börjar den lukta plast då kemtvätten lagt den i plastskynke. Men jag har inte gjort det eftersom jag helt enkelt inte haft lust med någonting och varit orkeslös. Så idag var det förvåningarnas dag då min man har fått några pluspoäng på sig.
 
En konstig sak som drabbat mig är att jag fått fullt med utslag över hela ansiktet som svider och jag är uppsvälld. Känns väldigt jobbigt. Troligtvis har jag fått i mig något jag inte tål, men jag vet inte vad. Mitt ansikte ser hemskt ut. Idag när jag skulle hämta dotran från dagis fick jag lov att sminka mig. Hemskt! Usch, hoppas det förvinner kvickt.
 
På lördag ska jag vara fotograf på ett dop. Försöker förbereda mig lite inför det. Ska iordningställa min Nikon D3100 imorgon och se så allt fungerar som det ska.
 
Ha en trevlig helg allesammans!
 
 

Grubblande...

Hej mina kära bloggläsare!
Det var ett tag sedan. Har fullt upp med examensarbete och dessutom har jag gått och blivit sjuk.
Dels så träffar man många människor i skolan och inte nog med det så har jag min dotra på dagis, där det simmar runt massvis med baciller. Känns lite dumt att misslyckas att inte bli sjuk liksom...
 
Förutom detta så har jag grubblat mycket den senaste tiden. Jag är nog en sådan; en grubblare.
Har hänt ganska mycket den senaste tiden, mycket negativa saker. Jag är mest sur, bitter och arg. Vissa saker kan man helt enkelt inte förstå. Jag tycker att jag alltid ställer upp för andra människor i ur och skur. Vrider och vänder på saker för att få det att gå ihop till den andres bästa. Men när det är min tur så är det inte en enda som ställer upp. Det verkar vara lättare att säga nej istället för att "slösa" sin tid på mig. Kanske avundjukan slår till, vad vet jag!? Det är lustigt hur man tror att folk är ens vänner, kanske till och med bästa vänner, men när det väl kommer till kritan så finns det ingen där för dig.
Man kämpar och kämpar men aldrig visas någon uppskattning. Man bjuder folk till ens stora dag, men var det rätt eller fel? Hm... man funderar nu i efterhand. Man tänker: "Någon dag är det min tur att få vara uppskattad" men ack så fel man kan ha. Som jag sa innan, jag är mest sur, arg och bitter nuförtiden.
Ingenting känns roligt längre, allt är bara så orättvist. Många tårar faller och jag har svårt att släppa saker. "Kunde jag gjort annorlunda?" eller "Om jag hade gjort så istället så kanske det hade gått bättre" är tankar som ständigt snurrar runt i mitt huvud. Finns ens vänner på riktigt? Kan man lita på andra människor? 
Jag hade förväntat mig så mycket, men fick NADA! Det är verkligen INGEN som bryr sig.
 
Den senaste tiden har jag kämpat som en tok med allt som hänt. Försökt bryta ned det och se det positiva i allt, men det är svårt när man ständigt blir påmind. Jag har ingen energi kvar och jag får dagligen kämpa med att se glad ut och försöka insamla ork till skolarbete. Livet är aldrig lätt, har aldrig varit och kommer aldrig att bli.
Det borde jag veta vid det här laget nu. Men ändå hade man en liten gnutta hopp om att just inför denna speciella dag kommer jag ha turen på min sida. Jag är så besviken ska ni veta. Besviken på den mänskliga faktorn som är egoistisk och självupptagen. Även fast man bara ber om det lilla, så räknas det som för mycket begärt. Jag kan inte förstå, jag kan helt enkelt inte förstå mig på människor. Är det bara ett skal en del bär? Ett skal som yttrar sig som en riktigt vän som tycker om dig, fast innerst inne bryr de sig inte utan vill bara vara helt vanliga "trevliga". Jag vet faktiskt inte... Det är nog mycket jag inte vet. Därför är jag så otroligt förvirrad just nu.
Tänk om de man inte trodde var så bra vänner är dem som egentligen hade ställt upp och brytt sig?
Det är en massa "tänk om" numera. Jag hatar att grubbla, men varför kan saker och ting aldrig vara på sin rätta plats när det gäller mig? Varför ska det alltid vara så besvärligt?
Jag har aldrig känt mig så ensam och utelämnad som nu. Ingen som ser hur mycket man jobbat, kämpat och brytt sig. All man for themselves.  Det är inte förrän det gäller som man inser. Vissa säger att det är avundsjuka. Att jag fick det andra inte fick och att de då inte vill ställa upp, trots att jag ställde upp för dem. Men jag vet faktiskt inte.
 
Det som har hänt har redan hänt och man kan aldrig gå tillbaka och ändra på saker och ting. Därför vore det ju lättast att bara släppa det och leva med det. Men det är inte så lätt när man har massa funderingar inom sig.
Kanske detta inlägg låter som att det är så snyd om mig, men det är inte det jag vill proklamera.
Det är helt enkelt så det ligger till, och jag är väldigt förvirrad. Jag har inte överdrivit och blivit för känslomässig. Tyvärr så är det sanningen. Det enda jag hade önskat var en gnutta uppskattning och uppmärksammande av diverse såkallade "vänner" som kanske inte ens existerar. Men detta vill jag heller inte dra alla över samma kam. För det finns ändock ett fåtal som ville ställa upp för mig, men det var helt enkelt en omöjlighet just då. Sen finns det andra som enbart hör av sig när de ser att man far illa, men som i vanliga fall inte ens bryr sig. Speciellt inte när det går bra för en. Kanske det är roligt att se dåliga saker hända den andre? Antar att det finns människor till allt... Är det någon annan som känner igen sig? Eller är jag ensam om denna problematik?
 
 
PUNKT.
 

Skolstart

Idag var det första skoldagen och den tillbringades i Eskilstuna på MDH. Jag och Natalia kommer förmodligen tillbringa mera tid tillsammans än vad jag och min man kommer göra. Vi ska nämligen skriva examenssarbete, C-uppsats, på 10 veckor. Kommer bli ett tight körschema.Vi har även arbetat med detta projekt under sommaren då vi har ett ganska stort arbete på gång och vi skickade ut enkäter till sjuksköterskor. Vi hoppas på att få ett bra resultat nu också så vi kan lyfta studien till "högre höjder" då flera är intresserade av den. Bara hålla tummarna!
Veckan kommer ägnas åt examensarbetet, vi har fått strikta order om att börja i god tid för att hinna klart. 10 veckor är inte så lång tid som man kan tro. 
 
Hoppas ni fick en bra start på veckan!
 
 
 
Slut på sommaren, slut på frihet. Tillbaka till hårt arbete! Nu kör vi! Sista året på sjuksköterskeutbildningen.
 

Fotograf på barndop

Hej på er alla mina bloggläsare där ute!
Nu är det såhära att jag tackat ja till att vara fotograf på ett barndop nu under september. Ska bli så spännande och roligt. Tror det kommer vara en bra erfarenhet som jag inte ville gå miste om. Jag tycker ju om att fotografera och har ett stort intresse för kreativitet. Evangeline döptes först när hon var 7 månader gammal. Jag gillar att pyssla, planera och vara kreativ så dopförberedelser är rena rama himlen för mig. Nu har jag kikat på lite bilder från Evangelines dop, vilken mysig dag det var som enbart ängnades åt vårt mirakel. Det bästa med att låta henne döpas när hon var lite "äldre" var att hon kunde vara mer delaktig. Hon öppnade presenterna och kunde "hänga med" i firandet.
 
 
 
 
Mitt absolut favoritfoto på vår älskling i sin dopklänning och mössa. Fotografiet tog jag.
Såhär söt och fin var Evangeline under ceremonin i kyrkan.
 
 
 
 
Till dopfesten bytte vi kläder på Evangeline och då blev hon såhär vacker. Denna glada flicka är mitt lyckopiller!  
Fotograf: me, myself and I.
 
 
Jag är supernöjd med dessa porträtt bilder. Ett fint minne.

Bildspel

Till bröllopet hade jag gjort iordning ett bildspel innehållande bilder på mig och Wille under hela den tiden vi varit ett par, alltså i åtta år. Det var mycket bilder att gå igenom, men jag tycker att jag lyckades få med ganska bra bilder. Det var skojbilder, barnbilder och fina/gulliga/seriösa bilder samt speciella höjdpunkter. En bra blandning helt enkelt. Sammanlagt blev det 344 bilder.
Bildspelet fick rulla under middagen och en bit in på kvällen. När discot drog igång så stängde vi av bildspelet som visades på väggen. Nu ska ni få se några bilder som fanns med i bildspelet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"låssastvilling"

Hejhopp!
Gled nyss runt inne på Lilians blogg och upptäckte en bild på henne och mig som hon valt att döpa till: "låssastvilling". Tyckte det var lite sött så jag snodde den, sorry, och lägger ut den här på min blogg också!
 
 
 
Lilian och jag :-)
 
RSS 2.0