Svar på frågestund

 Fråga från Lilian:
 
"hejsan elin! jag är SÅ nyfiken på era kort! Har ni bestämt hur ni ska göra med dem? Vilka blir förstoringar på väggarna? vilken/a dina favoritbilder?

Sen kanske du har skrivit om det förut på bloggen, men köpte du klänningen/alla tillbehör eller hyrde du? KOmmer du spara ngt till Evangeline? och isf HUR sparar du (behöver tips till mina egna sparade "högar" nämligen=)"
 
 
Hej Lilian :-) tack för kommentaren, nu ska jag bara försöka svara också. Vi blev supernöjda med fotografierna som togs på vårt bröllop. Jag är helt tokkär i alla bilder så jag har supersvårt att välja ut favoriter. Vi har i alla fall lyckats komma underfund med vilken bild vi ska ha i tidningen och vilken bild vi ska ha på tackkorten, det är två olika bilder. Men det har varit svårt att välja och ännu svårare är det att välja en bild som ska förstoras. Jag kommer nog göra tavlor av många utav bilderna, men jag vill ha en jättestor canvastavla och jag tror jag vet vilken bild det kommer bli. Men jag måste nog fråga mannen först vad han tycker och vilken bild han anser är den bästa för det ändamålet. Det är bra att man blir nöjd med bilderna, men när man tittar på dem och säger: "Den är bra... men det är ju den också.... den där var ju fin... men oj vad bra den där blev..." osv. då blir det problem, jag är ju så velig av mig. Vill helst ha alla, tycker det är jobbigt att välja.
 
Klänningen köpte min mor till mig på Ruth's här i Västerås. Det är en jättebra bröllops- och festklädesaffär. De har ett stort utbud och personalen är underbar och tillmötesgående. Jag blev supernöjd med det jobbet de gjorde med min klänning. Jag provade klänningen och slöjan i augusti 2011 och jag blev förälskad. Men jag och Wille hade bestämt oss för ett budget bröllop och klänningen kostade ca 5700 kr att köpa, att hyra var lite billigare. Men när jag provade den fanns den enbart, i hyresutbud, i färgen ivory och jag ville ha vit. Jag har en balklänning som är vit och jag tänkte använda den först. Men sen är det ju sådär att man som tjej drömmer om en vacker brudklänning sen barnsben och då sa min mamma till mig att hon ville köpa både klänningen och slöjan till mig. I slutänden blev det i alla fall inget budget bröllop. När man väl kommer igång med planering och inser att man vill uppnå sitt drömbröllop då kostar det oftast lite mer. När det gäller bröllop så blir det sällan så som man tänkt sig från början har jag fått erbara.
Så då fick jag min drömklänning. Efter att klänningen beställts tog den fyra månader att sy den. Jag fick alltså en helt ny skräddarsydd klänning. Märket på klänningen är Nixa. Eftersom klänningen var elegant men ändå ganska enkel så kunde jag ha en lång spansk slöja som gick enda ned till marken och blev som ett släp på klänningen. Slöjan kostade ca 1800 kr.
Skorna är även de köpta på Ruth's  likaså tiara, armband och örhängen. Det kostar lite mera där, men de har mycket fina saker som passar till de klänningar som de har i affären. Skorna kostade 1190 kr men de är absolut de skönaste klackskorna jag någonsin haft. Efter att jag haft dem en hel dag så hade jag inte alls ont i fötterna, det var som att gå på moln. Helt fantastiskt! Tiaran kostade runt 700 kr och smyckerna landade också kring 500-700 kr. Det bästa var att jag hittade smycken som passade bra ihop med min klänning, jag behövde inte leta som en tok eftersom de hade exakt det jag var ute efter.
 
Jag kommer spara allt (klänning, slöja, skor och smycken). Evangeline har berättat för mig att hon tycker jättemycket om min brudklänning så jag hoppas innerligt att hon gör det när hon blir äldre också. Jag fick en tyggarderob från Ruth's och det finns faktiskt att köpa sådana där. Klänningen hänger på en galje i den där den håller sig fin och skyddad. Fördelen med att ha tyg istället för plast är att det inte börjar lukta illa med tiden. Plastlukten smittar av sig på klänningstyget och det kan vara svårt att få bort det sen. Men först och främst skickade jag in klänningen till Västerås ångtvätt för att den skulle gå bli kemtvättad. Klänningen var jättesmutsig nedtill med tanke på utomhusfotograferingen på bland annat en äng. Så nu hänger den så elegant i sin tyggarderob. Denna kommer jag göra plats för i stora garderoben hemma så den kan få hänga där ostört. Slöjan hänger vikt på en galje i mitt skåp, den tar inte så mycket plats så den kan gott få hänga där. Smyckena har jag lagt i mitt smyckesskåp eftersom de kommer jag troligtvis använda flera gånger.
Vad gäller mina fina skor så var de inte så fina längre efter bröllopsdagen. Efter att vi fotograferats på en äng och gått i massa gräs på anundshög så var de helt och hållet grönfläckiga och klacken var täckt av jord. Inte så glamoröst. Men inte vill man ju kasta ett par skor som är de bästa finskor man någonsin haft som dessutom kostat en bra summa. Jag tog med dem och gick till skomakaren här i stan och han tvättade rent dem med en speciell tvål för just dessa typ av vita sidenskor. Voila! När jag hämtade dem så var de rena och fina igen, så nu har jag lagt in dem i skokartongen och lagt upp dem på hyllan i garderoben där det är mörkt. Vita sidenskor tycker inte om ljus för då blir de gula.
 
Har jag missat något? Är det nåt mer du vill veta så är det bara att fråga på, jag berättar gärna. Kommer lägga upp lite bröllopsbilder vid ett senare tillfälle så ska du/ni få se vilka jag tycker mest om och även lite detaljer på slöja/klänning/skor/smycken.
 
 
 
 
 


Kommentarer
zandra

hej! måste bara säga grattis till bröllopet och ja allting, har läst din blogg långt innan du fick din underbara dotter och har varit så härligt att få följa din och din familjs väg:) minns så väl sista veckorna innan du fick henne hur man spänt gick in på din blogg för att se om hon kommit ut ännu:) Du verkar vara en fantastisk härlig människa och underbar mamma, fru, dotter, syster:) Komme fortsätta läsa din underbart positiva blogg men ville bara lämna en hälsning.
mvh zandra

2012-09-21 @ 20:19:09
URL: http://zlove.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0