Toalettbesök

 
Hej hej!
Idag är jag en mycket stolt mor, i och för sig är jag det jämt, men idag är jag lite extra stolt. Evangeline bajsade andra gången på toaletten sen vi köpte "pottsitsen". Första gången hon bajsade på toaletten var den 8/9-12. Visserligen har hon bajsat på pottan tidigare, men på dagis har de ingen potta utan där får barnen gå på toaletten så vi ansåg att då är den bästa lösningen att hon får göra så hemma också. I hopp om att blöjbytena ska upphöra.
Evangeline har ju börjat på en storbarnsavdelning nu och vi tycker att det är dags att sluta med blöja helt.
Det har gått ganska bra faktiskt. Hon säger till när hon är kissnödig och vi hjälper henne upp på toaletten sen kissar hon, torkar sig själv, hoppar ner, spolar och tvättar händerna på egen hand. Men just bajsandet har varit lite värre. Hon vill helst inte bajsa på toaletten utan smiter hellre iväg och ställer sig i ett hörn. Men nu är vi lite mer stränga vad gäller den saken och berättat för henne att det är toaletten som gäller.
Innan hon började på dagis så var hon rädd för toaletten, därav var pottan ett bra alternativ. Men eftersom de går på toaletten varje dag på dagis så tyckte Evangeline att toaletten var mycket bättre än pottan här hemma. Vilket vi uppskattar mycket. Evangeline tyckte det var mycket roligt idag när det sa "plopp" i toaletten, hoppas den positiva upplevelsen leder till att toalettbesöken blir permanenta. Det som har varit bra på dagis är att hon får gå på toaletten regelbundna tider, om hon inte säger annat, varje dag för att träna. Så de har gått på toaletten med henne vare sig det kommer nåt eller inte. Vilket jag tycker är bra för det har hjälpt henne på traven till att faktiskt våga sitta på toaletten. Min lilla bebis börjar bli så stor.
 
 
 
En glad mamma med sin "lilla" bebis på 18 kg. Min lilla bebis har blivit en stor och duktig flicka.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0