Barnmorskebesök nummer 2

Idag var vi till barnmorskan för andra gången. Hon frågade hur allting är och om vi hade några frågor. Vi blev även tillfrågade om vi ville lyssna på bebisens hjärtljud, först ville vi inte eftersom det kan påverka fostret så tidigt i graviditeten. Innan vecka 17 skulle man absolut inte lyssna på några hjärtljud då det kan påverka fostret påtalade barnmorskan. Men det skulle inte vara någon fara för min del eftersom jag är i vecka 19+0. Jag bestämde mig för att lyssna på hjärtljuden, jag var så nyfiken och det är så härligt att varje gång inse att det är en liten människa som växer i magen. 145 slag per minut var bebisens hjärljud, precis samma som sin storasysters när hon låg i magen. Det var så underbart att få höra de snabba hjärtslagen. Det bästa tyckte barnmorskan var att jag känner så mycket fosterrörelser, vilket var den allra bästa garantin för att bebisen mår bra. Härligt att höra. Jag berättade att det är en stark bebis då det är rejäla sparkar jag brukar känna. Mamma och Wille har också känt, man kan till och med se hur magen skuttar. Utöver det diskuterade vi lite kring mat, vad man kan och inte kan äta. Jag är ju sån nojpotta. Nojig för allt och vågar inte äta vad som helst. Fick reda på att man till och med kan äta sushi så länge det är färskt och inte vakumförpackat, detsamma gäller rostbiff och rökt skinka. Men jag vågar ändå inte ta risken och äta sushi, jag skippar det. Har dock varit väldigt sugen på det, men man brukar kunna bli sugen på sånt man ska låta bli. Barnmorskan tyckte dock att man ska äta det man tycker om och är sugen på.
Nästa barnmorskebesök blir om fem veckor och då ska prover tas och vi ska få lyssna på bebisens hjärtljud för andra gången.
Jag har känt mig väldigt yr. Igår när jag satt vid köksbordet och spelade kort med Wille så började allt snurra. Jag fick släppa korten och sa till honom att ge mig mineralvatten fort. Sedan släppte yrsligheten något. Idag visade det sig att mitt blodtryck var 97/66 vilket är lågt. Inte så konstigt att jag varit så yr. Det jobbigaste med yrsligheten är att jag känner av den när jag är på praktiken också. Brukar bli tung i huvudet och yr, men bättre att ha lågt än för högt blodtryck när man är gravid får försöka vara positiv. Har även sammandragningar och en känsla av att det trycker på, men det känns mest obehagligt och gör inte ont. Barnmorskan sa att det var ofarligt. Brukar kunna bli så om jag varit igång mycket under dagen, ibland kan det bara vara bebisen som bökar runt därinne i magen och ändrar ställning.
 
Nu ska jag fortsätta skriva hemtenta. Ha en fin kväll allesammans!
  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0