Finbesök

Igår väntade vi besök av några vänner, Kees och Anicka, de anlände vid lunchtid och åkte hem sent på kvällen. Hela dagen spenderade dem med oss. Härligt! Riktigt trevligt och roligt hade vi. Evangeline busade massor med Kees och Phoenix stortrivdes i Anickas famn där han somnade så skönt. Det blev massa prat och jag gjorde mat; köttsoppa och sedan julstjärnor till efterrätt. De hade även med sig massa fina julklappar till barnen. En toppendag helt enkelt!


Fredagens familjeäventyr

I fredags var jag och min lilla familj en vända på stan där vi fyndade massa fina kläder till våra småttingar. Vi åt även middag på Spicy Hot, dock fick jag in fel mat (biff istället för kyckling) så de fick ta tillbaka och göra om. Stan började stänga och vi åkte till Erikslunds shoppingcenter istället där vi tog lite gofika och jag passade på att fynda kallsipper till karln på Dressmann. Därefter åkte vi hem i regnet för att städa lyan så lördagens gäster inte skulle bli förskräckta över vårt två-barns-kaos-hem med leksaker överallt.


Sådan far sådan son!

Roliga lilla flicka!Evangeline 4 år nyduschad och borstat fint hår ser sig i spegeln: "Oh wow nu ser jag ut som en riktig pudding".

Bebishänder- och fötterDetta mästerverk ska sättas in i sonens bebisbok ♥

Inte det lättaste att göra avtryck på en bebis som vill knipa både fingrar och tår samt röra på händer och fötter, men jag tycker jag fick till det ganska bra ändå. Phoenix satt i min famn i badrummet och blev nedkladdad med fingerfärg. Han var så snäll. Nu är hans små gosiga händer och fötter förevigade.

MarriageLipa med tungan

20/12-13 fyllde Phoenix hela 14 veckor. Det invigde han med att upptäcka sin tunga. Han var så otroligt söt när han tittade på mig rakt in i ögonen, när han satt i min famn, och tungan åkte ut. Han lipade massor idag, han upptäckte att han kunde sträcka ut den och att han även på så vis kunde smaka på tröjan. Älskade pojke ♥

GriljeringIgår tillagade jag den första utav våra två 5 kg julskinkor. Detta år använde jag en jul senap gjord på ekofrön, rena råvaror och inga tillsatser. Dessutom vann denna senaps-VM. Spännande! Riktigt god var den också. Julskinkorna är köpta från Åsby, likaså senapen, där grisarna haft ett bra liv och skinkorna innehåller inga tillsatser alls såsom bland annat konserveringsmedel. Det blev vi tydligt upplysta om. Detta år kan jag äta skinkorna med ett gott samvete.


Recept på en enkel god griljering som jag använder:

1 ägg
1,5 dl senap
1,5 dl ekologiskt rörsocker
Ströbröd

Blanda ihop ingredienserna och pensla på skinkan innan den ska in i ugnen. Strö på rikligt med ströbröd och griljera i 200 grader tills skinkan fått fin färg, ca 30-40 minuter om skinkan är stor.

3 månader ♡

Fredagen den 13 december, Luciadagen, blev vår älskade son tre månader gammal. Han blev även 13 fulla veckor. Och det var just fredagen den 13 som han föddes. Lyckans dag ♡ Dessutom föddes han 13 minuter i 6.3 månader av glädje och lycka. Tänk att det känns som om det vore igår jag fick hålla om dig för första gången. Jag kunde och kan fortfarande inte se mig mätt på honom. Tiden går så fort.

Saffranspepparkaka

Igår på kvällen hade jag och dottern en varsin kavel, ett varsitt förkläde och en varsin klump saffranspepparkaksdeg. Vi bakade saffranspepparkakor tillsammans i köket och köksradion spelade julmusik. Evangeline var så duktig, hon gjorde riktigt fina hjärtan, djur och gubbar. Det doftade ljuvligt i köket under pepparkaksbaket. Riktigt goda blev dem också. Första gången vi bakar saffranspepparkakor. Nu ligger de i kakburken och väntar på att bli uppätna. Självklart blev de vårt kvällsfika. Fick hejda Wille så han inte skulle äta upp alla på en gång, får se hur länge de lyckas överleva i kakburken.


Det var så mysigt att få spendera lite egentid med dotran min. Det var så lugn och harmonisk stämning i köket. Tillfällen som dessa måste man ta tillvara på så länge det varar ♥

Vallby friluftsmuseum

Igår efter dagis gick jag med barnen till Vallby friluftsmuseum för att kika på djuren och träffa L + hennes två barn. I väntan på att de skulle anlända gick jag runt med mina barn och kikade på getterna, grisarna och hästarna samt kossor och får. Evangeline ville inte alls klappa hästen, hon ville knappt gå förbi den eftersom hon tyckte den var lite läskig och hon trodde den skulle bitas. Hon ville hellre kika på grisarna. När L + barn kom kikade vi på kaniner och stora fåglar, vi pratade lite men efter en stund blev det ruskigt kallt och vi fick traska hemåt. Evangeline både frös, var trött och hungrig samt lite gnällig. Hon hade ju trots allt varit på dagis innan. Phoenix låg vaken i vagnen länge men det gick bra så länge vagnen rörde på sig. Så fort vagnen stod stilla blev han ledsen. Tycker det blev en mysig och trevlig eftermiddag ändå trots lite gnäll, men det hör till när man har barn.De hade gjort julmys inne på friluftsmuséet.
Evangeline och getterna.
Jag och den snälla håriga gotlandsrussen som jag klappade.

Phoenix och hästarna.
Vid grisarna.
Stor-suggan kom ut ur sitt bo och grymtade.
Kossorna.
Kossor och får.

Julgranen

Igår, 9/12-13, klädde jag och dottern julgranen. Som hon har väntat och tjatat på att vi ska klä den. Så igår kväll tog jag tag i det trots trötthet från min sida. Jag satte igång en julskiva och med nynnandes på julmusik blev det helt plötsligt jätteroligt och jag var inte alls trött längre. Vi hade det så roligt tillsammans jag och dottern. Sonen satt i sin babysitter och kikade på oss. När Wille kom hem från jobbet lyfte han Evangeline upp på axlarna och hon fick sätta julstjärnan på grantoppen, vilket hon längtat efter hela dagen. I morse var det mörkt ute men det blev en mysig morgon då jag kunde tända julgransbelysningen. Ny fattas bara klapparna under granen.
Jag vet att julstjärnan sitter lite snett men det tänker jag inte ändra på eftersom Evangeline satte dit den, och därmed blir det perfekt på det viset ♡

12 veckor idag ♡
Idag blir min älskade plutt 12 veckor gammal och gör nya framsteg. Nu kan han greppa leksak och föra till munnen, allt han får tag på ska in i munnen och undersökas. Tänk att på Luciadagen blir han hela 3 månader ♡

Annars är Phoenix en mycket glad pojke. Han skrattar mycket och sover bra om nätterna. 5/12-13 sov han 10 timmars nattsömn. Han somnade efter sista amningen vid midnatt och vaknade vid 10-tiden. Han är mammas pojke, mammig med andra ord, han vill helst vara i mina armar för att vara riktigt nöjd. Han får väl runt 1 miljon pussar per dag och livet leker. Älskar min pojke så mycket och kärleken till honom går inte att beskrivas med ord utan kan bara upplevas ♡ Stolt över att vi skapat en så vacker individ.

Den första snön

Idag föll den första snön och det vräkte ner ordentligt. Rejäla snöflingor fick vi se genom fönstret, jättemysigt. Både Phoenix och Evangeline fick se den fina vita snön genom fönstret. Tog med mig barnen ut en sväng i snön för att promenera hem till fammo och hälsa på. Det är Phoenix's första snö och Evangeline var överlycklig. Hon sprang och hoppade samt gjorde snöbollar som bland annat jag fick på mig. Busfia. Men det var roligt att kasta snöboll och höra snön knastra under skorna. Vi hälsade på fammo som var glad över att få besök av oss. Hon gillade Phoenix's tigerdräckt och dubbelhaka. Phoenix var på bra humör och skrattade mycket. På hemvägen gjorde Evangeline fina snöänglar.


RSS 2.0