Så började graviditetsresan med bebis nr.2

Det var på nyårsafton 2012 som mensen varit försenad i en vecka. Jag hade varit till mataffären Ica Maxi på Hälla tidigare för att handla och gick då in på Apoteket Cura för att köpa ett graviditetstest – ett såkallat ClearBlue Digital. Wille visste inte att jag köpt ett test.

På nyårsaftonsmorgon klev jag upp och var lite smånervös. Evangeline och Wille sov fortfarande. Helst ska man nyttja morgonurin för att få sannolikt resultat på provstickan. När testet utförts satte jag på hylsan och lade den på plant läge – på tvättmaskinen.

Det stod att det skulle ta ca tre minuter, men ibland kunde det gå fortare. Så när jag tvättat händerna ser jag på provstickan och där stod det redan ”Gravid” och att jag blev befruktad för 2-3 veckor sedan. Jag blev så glad och resultatet kom verkligen snabbt. Jag som trodde jag skulle få vänta. Jag ville bara springa runt i längenheten och skrika av lycka och jag ville väcka Wille. Men jag väntade på rätt tillfälle då han jobbat natt.

 

 

Kvällen kom och jag höll på att spricka av förväntan och jag ville inte längre bära denna hemlighet själv. Jag ville berätta för Wille. Han vaknade och jag sa att jag hade en nyårspresent. Han fick en ögonbindel och jag ledde honom till Evangelines rum där jag lagt graviditetstestet. Han stannade vid dörrkarmen, jag höll upp testet och han fick ta av sig ögonbindeln. Han blev lika glad som jag när han fick se resultatet.

Vi förberedde oss för att åka på nyårsfirande hos Willes syster Sara, men innan vi åkte iväg så ringde jag till min mor. Kunde inte hålla hemligheten denna gång. Dessutom kunde vi inte fira nyår tillsammans med mina föräldrar då mamma jobbade i Fagersta. Jag ringde mamma och sa att jag ville önska henne ett gott nytt år och att det kommer bli ett nytt födelsedatum i augusti. Då sa hon: ”Jaha” och jag väntade för att se hur länge det skulle ta innan hon förstod. Sedan sa hon: ”jaha???” jag var bara tyst och tredje gången skrek hon: ”JAAAHAAA!!” då förstod hon vad jag menade. Hon blev jätteglad och alldeles tårögd. Därefter ringde jag även till min far, han blev också glad men förstod på en gång vad jag menade. Vi åkte till Willes syster där en del av Willes släkt var. Alla stod utomhus och skulle börja räkna ned inför det nya året. När alla var på två ropade Wille ut ”Elin är gravid!” och därefter skrek alla ”Gott Nytt År”. Det tog tid innan vissa förstod. De kom långt efteråt och frågade om det var på skoj eller om det var sant. Det var ett roligt sätt att säga det på – att chocka alla.

Mina graviditetssymtom har varit som mensvärk, ibland kraftig. Inget illamående och kan äta allt. Tar folsyratabletter. Folsyratabletterna tog jag ca tre månader innan jag blev gravid för att fylla på i förrådet. Det syns redan att jag fått mage. Brösten har blivit större och det ömmar lite bakom bröstvårtan, men inte alls på samma sätt som första gången.

I vecka fem fick jag blodblandade flytningar och blev rädd. Ringde till kvinnokliniken där jag fick tala med en sjuksköterska som berättade för mig att det är vanligt då kroppen kanske inte ännu vant sig vid att vara gravid. Så länge det kommer lite så är det ingen fara. Jag hade väldigt ont i mina äggstockar, men det förklarade hon att det är ligamenten som dras då livmodern växer och det kan kännas som kraftig mensvärk. Har också haft värk bak i korsryggen, främst på vänster sida.

 

Jag hade redan här en liten bula och fick lov att använda mammabyxor för mina byxor var alldeles för spända vid magen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0