Ultraljud v.32+0

Idag var jag nervös för klockan 13:30 skulle vi infinna oss på specialistmödravården för ett nytt ultraljud. När jag gjorde mitt rutinultraljud i v.17 hittades ett fynd på bebisens njurar. Det var en förändring som gjorde att det fanns för mycket vätska, därav skulle jag dit idag igen för att se om vätskan gått tillbaka. Om den inte gjort det måste det stå i journalen. En manlig läkare kom och ropade upp mig. Jag lade mig ned och undersökningen påbörjades. Han var alldeles tyst och mätte kring bebisens njurar. Jag frågade även om han kunde se hur mycket bebisen väger, och det kunde han men han kunde inte se längden då bebisen är så stor nu så skärmen räcker inte till. Han mätte bebisens kroppsdelar, antagligen för att uppskatta vikten.
Han sa till mig att bebisen mår bra och att det inte finns några förändringar kvar. Jag frågade om jag kunde få köpa ett kort, men han sa att det blir svårt när bebisen är för stor för skärmen och att det inte blir några bra bilder.
Sedan undrade han om jag ville att de andra skulle få se, och det ville jag så han gick ut och hämtade Wille och Evangeline. Egentligen får inte barn följa med och därför fick de stanna utanför, men denna läkare var så snäll som ändå ställde upp.
Jag fick gel på magen igen och han visade hur allt såg ut. Vi fick se buken, njurarna, hjärtat och ansiktet.
Evangeline tyckte att bebisen rörde sig mycket och det stämde. Läkaren skrattade för att bebisen inte ville ligga still. Efter en stund fick apparaten på magen en rejäl smäll, vi såg hur bebisen slog till den med handen så det blev mörkt på skärmen. Det tyckte vi var roligt, bebisen ville nog inte bli störd av oss någe mer.
Bebisen fick hicka och öppnade munnen och tuggade. Tror minsann bebisen han fått Willes näsa. Men det var svårt att se då bebisen bökade runt så mycket. Vi fick se hur bebisen ligger i magen och han förklarade även. Det var ungefär som jag misstänkt. Huvudet nedåt, rygg och rumpa upp mot vänster sida och benen till höger av min mage.  
Läkaren var jättesnäll och förklarade även för Wille och Evangeline vad som syntes på skärmen så att de skulle förstå. När undersökningen var färdig berättade läkaren igen att vätskan gått tillbaka och att den förändring på njurarna som sågs i v.17 var nu helt borta och att bebisen mår bra. Vilken lättnad, glädje och lycka. Jag som varit lite orolig. Vi fick även en bild som han skrev ut på ansiktet. Sedan berättade han att bebisen väger runt 2 kg och att bebisen ligger precis på normalkurvan, då fick vi se på datorskärmen att bebisen ligger precis på mittenkurvan.
Känns helt underbart att få se vårt mirakel igen och att allting var bra. För mig kändes det också roligt att Evangeline fick vara med och se hur bebisen ser ut i magen.  
 
 
 
Jag och min "Barto" vid Borgholmsslott på Öland. Hade även dessa kläder på mig idag.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0