Evangeline Alice ♥Bra affärer

Nu i veckan skulle mina föräldrar till KungSängen för att köpa ny säng efter att jag rekommenderat att de skulle åka dit då vi köpte våran säng där, Gustav den III, som har varit kanonbra. Jag och Evangeline följde med dem dit för att kika på säng och det slutade med att de gjorde en toppenbra affär, men det var inte bara de som gjorde en bra affär utan även jag lyckades göra det. Jag frågade mannen i affären vad sänggaveln kostade varpå han svarade 4200 kr, men eftersom jag rekommenderat mina föräldrar att köpa sin säng där och de hade dessutom fått sin sänggavel för halva priset så fick även jag det. Han sa att jag får den för 2100 kr. Då frågade jag hur länge det erbjudandet gäller och han svarade: "Så länge jag kommer ihåg det". Då svarade jag att jag skulle troligtvis återkomma nästa dag tillsammans med min make.
Jag berättade om min affär för Wille som jag var så nöjd över och han tyckte det var bra med mina förhandlingar så vi åkte dit nästa dag för att köpa gaveln. Dessutom hade jag sagt till mannen på KungSängen att det är den bästa sängen och att den är jättebra. Då blev han nog lite glad inombords. Han kom ihåg mig sa han trots att jag är "lite" större nu. Dock ville jag även ha gavelkuddar och Wille lovade köpa dem till mig i bröllopspresent då vi firar ett år som gifta om en månad och då där det bomullsbröllop, då passade det perfekt med gavelkuddar.
Dessutom ville jag gärna ha dem eftersom det kan vara skönt att sitta upp i sängen och ha lite nackstöd när man ammar lilla bebisen som snart anländer.
Wille sa: "Gavelkuddarna kostar 350 kr styck va?" Varpå mannen svarade nej och att dessa vi har valt är dyrare än vanliga gavelkuddar och kostar över 500 kr styck. Där sved det till lite tyckte jag. Mycket pengar, skulle bli över 1000 kr för två kuddar. Men mannen sa att vi kunde få dem för halva priset så det blev ca 500 kr för båda kuddarna. Gissa om vi blev glada? Wille hade tänkt köpa kuddarna ändå och han behövde inte ens säga något innan mannen gav oss erbjudandet. Nu ska de bara tillverkas och vi får gaveln + gavelkuddarna i slutet på juli i svensk kvalitet. Allt är betalat och klart så nu inväntar vi vår nya sänggavel här hemma.
Känns superbra, det var så roligt att göra affärer denna gång. Ibland är det bra att vara gravid när man gör affärer för jag tror att folk inte vågar vara lika hårda då för annars blir det inga affärer gjorda. Liiiite inverkan har det nog i alla fall, man kan ju hoppas.
Nu är vårt letande äntligen över. Vi har köpt en superfin sänggavel som passar till sängen men tillhörande gavelkuddar. Tänk så behändigt att slippa köpa sängram och montera upp den och ta i sär sängen för att sedan stoppa i madrassera och hålla på att böka. Nu kan vi bara sätta en sänggavel mot väggen så har vi en komplett säng eftersom den redan står på träben. Jag är så nöjd över köpet och dealen vi fick. Ibland är det bra att vara ute i farten för man vet aldrig när man snubblar in i en bra affär.
 
 
Det är sänggaveln som syns närmast i bild med tillhörande gavelkudden hängandes över sig som vi köpt.
Tyget ser ut som blåjeans som passar till vår säng då Gustav den III har blått tyg.  
Det kommer bli så otroligt fint i vårt sovrum.
 

Examenshögtiden

Nu tänkte jag visa några bilder från examenshögtiden som ägde rum den 7 juni 2013 i Västerås domkyrka. Den dagen var jag så otroligt nervös men ändå glad, jag tog examen och är nu färdigbakad sjuksköterska, och har därmed behörighet att söka efter min legitimation för professionen som jag kämpat för.
 
På förmiddagen satt jag med klassen på examenslunch och examenshögtiden började kl.14:00. Evangeline satt redo i kyrkan medan jag nervöst stod i ledet utanför kyrkan och inväntade på att klockorna skulle ringa så vi kunde gå in och möta allas blickar. Det kändes ungefär som när jag gifte mig.
 
 
Fanbärarna går först och leder de två leden med oss sjuksköterskor, jag var tredje sist och hade alltså två bakom mig eftersom mitt efternamn börjar på Å.
 
 
Där satt jag och var glad men så otroligt nervös för att gå upp längst fram i kyrkan och ta emot min brosch och röda ros. Ni vet den där känslan när man är så nervös så det känns så man ska kissa på sig!? Den känslan hade jag. Men innan det var dags att gå upp skulle tal hållas och psalmer sjungas.
 
 
Jag tog täten för min bänkrad när vi skulle gå upp och där står vi, jag med magen i vädret. Nathalie ville att jag skulle kolla så hennes klänning var OK.
 
Tar några steg fram och inväntar nervöst på att få gå fram och hämta min brosch och ros när vår pediatriklärare Camilla ropade upp namnen en och en.
 
 
När Camilla ropade upp: "Elin Åberg" fick jag applåder av några nära och kära som satt på kyrkbänkarna. Egentligen fick man inte klappa förrän efter alla fått sin brosch och ros men jag fick ändå lite uppmuntran som faktiskt värmde mycket i hjärtat. Här tar jag emot min sjuksköterskebrosch av Helene.
 
 
Ett enormt lyckorus.
 
 
Här tog jag emot min röda ros. Orden jag fick var: "Lycka till med yrket och med allt som komma skall." Hon såg nämligen att jag hade en bebis på väg.
 
 
Sitter på kyrkbänken och känner mig så glad. Tre år av hårt slit, kämpande och nya kunskaper är över nu.
 
 
När alla sjuksköterskor blivit uppropade fick vi ställa oss upp och vända oss om vid kyrkbänkarna och ta emot allas applåder och jubel. Mäktig känsla och tårarna var nära hela tiden men jag höll dem tillbaka stenhårt.
 
 
Sedan var det dags för oss att gå ut ur kyrkan. Wille fångade mig på bild i farten. Det var svårt att möta alla människors blickar då det var så känslomässigt och egentligen ville jag bara störtgrina men jag höll tillbaka glädjetårarna. Domkyrkan var fullsatt. Väl utanför kyrkan stod jag i det fina soliga vädret och inväntade mina nära och kära som sedan kom fram och grattade mig.
 
Examenshögtiden var väldigt fin och en härlig upplevelse att få vara med om. Det var vi värda efter att ha tagit oss igenom en tuff utbildning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dålig dagDenna dag började dåligt. Bara bekymmer med min forna skada och dessutom huvudvärk för jag har för lågt järnvärde. Bara mediciner hit och dit för att försöka bli bra. Har absolut ingen ork idag fast jag vill göra så mycket. Illamåendet har återigen anlänt och jag vill bara sova hela dagen känner jag.

Ögonblick från dagen

Bilder från dagens besök vid city festivalen:Åka karusell hade hon väntat på hela dagen.Näst på tur stod fisken som hon ville åka. Dock var hon helt själv i hela karusellen men hon var så nöjd och glad.Vi fick vänta längre på vår tur men det var det värt för att få se hur lycklig hon var av att få hoppa på studsmattan. Hon lekte ballerina och gjorde konster med benen i luften. Hon skrattade och var glad. När det var dags att hoppa av så bara fortsatte hon att hoppa. Hon ville hoppa mer och mer fast tiden var ute.Stadshuset och stora scenen där Darin skulle uppträda.Vi stod på andra sidan svartån och lyssnade. Vi kunde se hur Darin förberedde sig bakom scenen tillsammans med teamet.I springan vid blåa ljuset syns Darin.Evangeline fick äta sockervadd för första gången och hon gillade det. Dock tyckte hon inte om att bli så klibbig.På hemvägen såg vi två betuttade duvor som satt på grenen.

Västerås City Festival

Idag började city festivalen här i stan och vi gick ner dit vid ca två tiden och kom hem runt halv nio på kvällen. Vi gick hela dagen och jag är helt slut i både kropp, knopp och fötter. Vi började med att gå runt marknaden och sedan åt vi på Grekiska kolgrillen, därefter gick vi till Igor för att köpa italiensk glass och sedan fortsatte vi gå runt marknaden. Jag köpte ett par färgglada säckiga byxor som vi kallar "pruttbyxor" med resår i midjan som jag kan ha både under och efter graviditeten. Det var one size och man passade i dem vare sig man är xs eller xxl.
Sedan fick Evangeline åka karuseller och hoppa studsmatta vilket hon verkligen tyckte om. Tillsist lyssnade och kikade vi på Darin som uppträdde på stora scenen. Jag och Wille plus Evangeline stannade inte så länge och lyssnade eftersom ljudet var högt och det vibrerande kraftigt. Vet inte om det är så bra för bebisen då den reagerar på höga ljud. Av det lilla jag hörde så sjunger han väldigt bra live. På hemvägen fick dottern rosa sockervadd som vi alla smaskade på. Hela vägen hem när vi promenerade hörde vi Darin sjunga. Mina föräldrar blev kvar där ett tag men syrran men kom och plingade på dörren strax efter vi kommit hem. Det blev en heldag ute med värk i benen för min del. Måste ha gått många kilometer.

Bio.

Idag ordnade vi med barnvakt till våran goding så vi kunde skämma bort oss och gå på bio och se Man of Steel.  Filmen var bra och bebisen busade på i magen under filmvisningen. Nu är jag proppmätt på popcorn och godis.  Evangeline har somnat och jag inväntar fotmassage av maken.  Både mina föräldrar och Willes kompisar var med till bion så vi var ett helt   gäng.  Haft en rolig kväll.  
Vi satt dessutom på guldstolar i den största biosalongen på premiären av nya stålmannen. Bra med extra stor stol och benutrymme för en preggo som måste ändra ställning stup i kvarten.

Evangeline midsommarafton 2013Tidigare har jag skrivit om hur årets midsommarafton tillbringades, och nu vill jag visa en bild på hur fin min älskling var den dagen i sin klänning och krans.

Syskonkärlek ♥Dalahästen

I måndags efter trippen till Norberg passade vi på att åka till Avesta också för att kika på Dalahästen och gå in till en outlet affär som finns bredvid. Jag köpte märkes sandaler till Evangeline för 160 kr. Evangeline gillade den stora höga röda hästen men ville inte gå för nära först för den var ju lite läskig.


Fika och fynda

I måndags åkte jag med min familj och föräldrar till Elsa Anderssons Konditori i Norberg för att fika. Jag åt en supergod räkmacka och en blåbärsbakelse med varm choklad. Det är en väldigt mysig gammaldags inredningsstil där som jag gillar.  Det har tydligen varit ett gammalt gästgiveri. Därefter gick vi in till Röda Korset och jag fyndade en fin kjol som var i perfekt passform för mig och magen. Köpte den för 50 kr. Supernöjd. Evangeline fick tre stycken VHS-filmer också. Mina föräldrar har både VHS-spelare och DVD. På så vis kan Evangeline se på mina gamla barnfilmer men vi kan även köpa billiga VHS-filmer och de funkar väldigt bra. Evangeline var så glad och kikade på filmerna när vi kom tillbaka hem till mina föräldrar. Det blev tigers film, björn bröder och micke och molle under kvällen.

Mina föräldrarIgår visade pappa mig denna text och bild när mina föräldrar gifter sig. Detta finns i en gammal blå tjock bok som handlar om Dragsfjärd den finlandssvenska staden. Jag tyckte det var roligt att få se detta och att de finns förevigade i en gammal bok tillsammans med många andra minnen därifrån. Då fanns varken jag eller min syster Maria ännu. När de gifte sig i Dragsfjärd kyrka var Mikaela, min äldsta syster, i mammas mage.

PreggoDenna bild togs förra veckan när jag var på promenad med mina föräldrar och Evangeline vid hamnen hemma i Västerås. Imorgon är det dags för mitt fjärde barnmorskebesök och då går jag även in i v.30 (29+0).

Jun. 24, 2013

Hickade bebis

Idag på kvällen när jag och min mor satt i soffan och kikade på film så började magen att hoppa med jämna intervall. Både jag och mamma kunde känna hur bebisen hickade högt upp lite mer till höger om magen. Det är antagligen där bebisen låg med sitt huvud. Innan har enbart jag kunnat känna hur bebisen hickat inom mig. Men nu syntes det tydligt utanpå också och vi båda kunde med händerna känna bebisens hicka.  
Vilken underbar känsla ♥

Midsommarafton

Idag har jag och Evangeline firat midsommar ute i Dingtuna hos några vänner. Wille jobbade nämligen och vi fick komma på kalasande dit. Vi gjorde kransar, jag gjorde en själv för första gången av klöver och prästkrage (?) men den blev dock på tok för stor för mitt huvud. Evangeline fick ha en krans på sig som Lilian gjorde. Evangeline hade även sin Sverigeklänning på sig. Karlarna satte upp och klädde midsommarstången och barnen badade i poolen. Evangeline var en tapper kämpe som inte ville sluta bada. Hon gillade att plaska i den lilla barnpoolen.
Det blev tårta i massor och skattjakt för alla barn. Evangeline hittade sitt paket med klistermärken och ett paket russin i. Hon blev så glad och tyckte det var så roligt att leka med alla, hon ville inte åka hem trots att ögonlocken många gånger var nära på att trilla ned. Hängmattan var också en succé att gunga i. Big mama (jag) fick tillslut förklara för Evangeline att hon får leka en annan dag, för jag orkade inte mer. Man blir fort trött och orkar inte så mycket i värmen som gravid med stor mage. 
Vädret var på topp och det var en helmysig dag utomhus. Vi åkte hem runt 18:30 och både jag och Evangeline är trötta. Hoppas ni haft en trevlig midsommar allesammans!  

Mamma, bebismage och orangutang

Jag köpte en orangutang till vårt mirakel i magen vid Furuvik som nu sitter i vaggan och inväntar bebisens ankomst. Wille tog lite bilder på mig, bebismagen och orangutangen medan vi fortfarande var vid Furuvik. Bilderna ska jag någongång i framtiden visa för bebisen och jag kommer spara dem som ett fint minne för att påminnas om att det köptes till bebisen under vår Furuvik vistelse.
 
 
Vid en bänk bredvid apornas hem.
 
 
Visst är orangutangen fin? Jag blev kär i den direkt och den fick bli en självklar present till vår bebis.
 
 
Hoppas du lilla miakel i min mage tycker om ditt gosedjur som ser lite speciell ut, precis som du kommer vara.
 
 
 
Ett fint minne på oss från denna dag (15/6-13).
 
 
 
 
 

Gravidbilder från Furuvik 15/6-13

Wille tog några fotografier på mig under vår Furuvik vistelse då var jag i V.27+4.
 
Vid bryggan på ävertyrsön.
 
 
 
 
Vid havet på äventyrsön där Wild Kids spelades in. Vacker miljö.
 
 
 
 
Vi hade tur med vädret och jag fick solen rakt i ansiktet, det är sommar det!
 
 
Gravidsmycket.
 
Vid Furuviksbryggan där vi åt lunch vid havsrestaurangen. Vacker vy och friskt havsbris.
 
 
Mätt efter lunchen och då kom även matkoman och tröttheten. Jag är inte så ledsen som det ser ut.
 
 
Kulan och jag vid Furuviksbryggan.
 
 
 
 
Det var en fin liten vik vid Furuviksbryggan där havsrestaurangen låg. Ett minus var att det låg mycket fågelskit (korvar) på denna brygga så jag fick verkligen inte trampa fel.
 
Det blev mycket havsbilder och det var underbar miljö för att ta lite bilder på min fina bebismage.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Test under graviditet

Ville för skojs skull göra ett likadant test som jag gjorde med Evangeline i magen för att "räkna ut" könet på bebisen i magen.
 

Pojke eller flicka i min mage?

 
Pojke i magen
(/) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
(x) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
(/) Du har klart urin
(/) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
(x) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
(/) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Flicka i magen
(x) Lite eller ingen halsbränna
(/) Du känner dej oattraktiv
(/) Babyn hickar mycket
(/) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(/) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(/) Brösten är lika stora
(/) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta
 
Pojke: 14  
Flicka: 19
 
 
 
Vill ni se testresultatet jag fick med Evangeline i magen? Klicka på "April 2009" i arkivet, det är det andra inlägget så ni hittar det snabbt. Fick Pojke 15 och Flicka 19,5 med Evangeline i magen så det är ungefär lika med andra ord.

Furuvik 2013 - del 1

Lördagen den 15/6-13 befann vi oss i Gävle och vaknade upp på hotellrummet. Det hade inte blivit så mycket sömn och vi var trötta, men ändå så förväntansfulla på vad djurparken skulle erbjuda och vi var dessutom sugna på Scandic-frukostbuffén. Vi gick upp klockan sju och gjorde oss iordning och därefter begav vi oss ned mot frukosten.
Jag åt så mycket så jag trodde jag skulle spricka. Fanns så mycket gott att välja mellan och man vill ju prova det mesta. Ägg och bacon var favoriten. Efter frukosten gick vi till hotellrummet och tog med allt som skulle vara med till Furuvik. Vi åkte bil dit och vi var en halvtimme tidiga så det fanns gott om parkeringsplatser. Det var några tappra människor som var där före oss. Vi kunde ta det lugnt och vid köerna kom det fram människor utklädda till hundar som ville krama oss, men Evangeline tyckte inte alls om dem.
Vi behövde inte stå i kö så länge eftersom vi förbokat biljetter via hotellet. Sedan började äventyret. Vi var där från att de öppnade 10:00 till att de stängde 17:00. Det enda vi valde att inte besöka var vattenlandet, vi hade inte hunnit med att bada heller.
 
Först av allt besökte vi schimpanserna. Vilket även var Evangelines favoriter.
 
 
Här sitter Santino som var alfahannen i flocken. Han är en silverrygg, ser ni så fint han poserar för mig och kameran?
 
 
Tröttis-Evangeline gillade aporna.
 
 
Här kommer bilder från när vi kikade på reptildjuren och små apor:
 
En söt liten apa. Wille berättade att i latinamerika har man dessa som husdjur. Jag ville gärna ta med mig hem en mini-herr-nilsson.
 
Ormar fanns det av alla möjliga sorter och storlekar.
 
 
Evangeline gillade fiskarna. Kommer inte ihåg deras namn men det var en hona och en hane och de var tydligen dessutom ett par.
 
Coolingarna som var Willes favorit.
 
Leguan.
 
Tog kort på denna sköldpadda mest för att jag tyckte synd om den. Den fick ingen uppmärksamhet då den bodde tillsammans med leguanerna och alla var intresserade av att kika på dem. Sköldpaddan kom fram til fönstret och ville visa upp sig så jag gav den lite uppmärksamhet i alla fall.
 
 
Mera sköldpaddor som bodde tillsammans med krokodilerna.
 
 
En krokodil.
 
 
En till orm.
 
 
Den andra leguanen, de är väldigt långa.
 
Min absoluta icke-favorit. Har spindelfobi och jag bara rös i hela kroppen när jag skulle ta foto på denna. Men min UNDERBARA man ville att jag skulle fotografera den. Han berättade även att i latinamerika hade han två sådana spindlar på väggen i sitt rum.
 
Vi gick även in i ett rum där djuren inte satt i bur. Det låg en enorm orm på en stock alldeles ovanför våra huvuden och det var lite läskigt. Tänk om den skulle få för sig att trilla ned på oss och kramas!? Fy... Sedan fanns det även små cotton-top tamariner i träden alldeles ovanför oss som hoppade omkring och de var jättesöta.
 
 
Fortsättning om våran Furuvikdag följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend semester med familjen

I fredags (14/6-13) åkte vi iväg på en liten mini-semester. Vi styrde kosan mot Gävle med målet att tillbringa hela lördagen vid Furuvik och kika på alla djuren. Det var en bilresa på ca 2 timmar innan vi anlände till hotellet vi skulle bo på från fredag till söndag. Det blev lite hysteriskt på morgonkvisten dock, som det brukar kunna bli när man ska iväg på resa. Men vi fick med oss allt viktigt och ditresan gick bra. Kvart i två på eftermiddagen checkade vi in på vårat familjerum vid Scandic Väst i Gävle. Evangeline hade tjatat om att få bada i poolen heeeela dagen och dagens plan blev därför att ta det lugnt och bada i poolen. Vi vilade en stund inne på rummet och sedan bytte vi alla tre om för att besöka inomhuspoolen på hotellet.
Både jag och ville kom i vattnet men det gjorde inte Evangeline. Hon var livrädd för vågorna och de svarta ränderna på bottnet som var själva fogen i klinkersen. Vi försökte med allt men hon fick panik och bara skrek som en tok. I början var hon i vattnet en kort stund men satt fastklistrad på Wille och nästan mosade honom bak i nacken för hon höll i så hårt. Vi pratade med henne men hon totalvägrade och var jätterädd för vattnet. Hon ville heller inte bada i blått vatten utan i vitt vatten. Hon fick för sig att de svarta räderna på bottnet skulle kittla henne under fötterna, vi förklarade att hon inte når ner till botten utan får bada i pappas famn, men det hjälpte inte.
Hon hade puffarna runt armen och simglasögonen med, hon som tjatat hela bilfärden om att få bada. Stackars lilla... Jag och Wille badade en stund och Evangeline lekte genom att kasta sina rosa armpuffar och gröna simglasögon till oss i vattnet som vi fick simma och hämta.
Det var så skönt att vara i vattnet, simma lite och flyta. När jag gick ur vattnet kände jag hur enormt tung jag blev och hade svårt att sträcka på mig ordentligt eftersom men bebismagen är jag bara framtung.Man kände sig verkligen lätt i vattnet, där kunde man ligga och flyta på rygg och simma bröstsim.
Jag och Evangeline fick en varsin dusch och precis när vi börjat duscha hörde vi hur poolen invaderades afv andra barn. Vilken tur vi hade som alldeles innan fått ha poolen för oss själva, och duscharna med för den delen.
Efter badet gick vi tillbaka till hotellrummet och inväntade middagsserveringen i hotellrestaurangen.
När vi kom ned till restaurangen valde vi ett borde vid de stora fönstren. Inget vidare väder dock, det började regna.
Evangeline åt barnbuffé och vi andra åt varsin hamburgare med pommes. Men det var inte så gott. De glömde dessutom säga till oss att vi fick hämta sallad så vi missade det. Evangeline tyckte i alla fall att barnbuffén var bra och hon åt köttbullar med pommes och sallad. Hon fick välja vad hon ville ha ur buffén själv.
Klockan var runt 19-tiden när vi åt middag och då hade de inte fått upp skylten ännu för kvällens husmanskost, det var nämligen lax och då hade jag mycket hellre ätit det. De hade inte så mycket ur menyn att välja på och det var dyrt. Senare under kvällen vid ca 21-tiden hade skylten kommit upp, varpå jag ifrågaställde om man verkligen äter middag så sent!?
Efter middagen gick vi till vårat hotellrum och vilade en stund, sedan bestämde vi oss för att åka ut med bilen en sväng för att se hur vägen till Furuvik såg ut samt åka en sväng inne i stan. Dock hände en otrevlig sak.
Evangeline sprang i hotellkorridoren och fram till hissen, som barn brukar göra, MEN hon tröck på hissknappen och gick in i hissen vilket vi aldrig trodde hon skulle göra. Vi skrek i korridoren att hon INTE fick gå in i hissen.
Dörrarna gick fast och hissen åkte iväg med Evangeline helt ensam i den.
Vi hörde hur hon skrek av panik "MAMMA, PAPPA!" och vi sprang fram och tröck som tokar på hissknapparna. Vi hörde hur hon bara skrek av skräck och grät där inne. Jag drabbades av panik. Jag täkte: "Tänk om hon blir ikläm i hissen?" Efter ett tag hittade jag en välgömd dörr som det stod "trappor" på. Jag öppnade och där fanns branta spiralbrandtrappor. Wille sprang ned för dem och som tur var så hade hon bara åkt ned en våning där två män stod och höll upp hissdörrarna men en gråtandes Evangeline. När jag kom ned för trapporna så såg jag hur Wille höll Evangeline i sin famn och hon bara grät och försökte få luft. Hon hade troligtvis också blivit helt panikslagen. Jag har själv fobi för trånga utrymmen så jag kan tänka mig hur hon kände sig.
Efter incidenten pratade vi om det och förklarade för henne att hon aldrig någonsin får gå in i en hiss själv igen för det kan hända otäcka saker. Hon förklarade för mig att hon trodde att hissdörrarna inte skulle stängas, och det är ju inte så lätt att veta. Vi hoppas att hon lärde sig något utav upplevelsen och att det inte ska hända igen. Därefter somnade hon i bilen, hon var helt slut. Stackars älsklingen min. Jag tyckte så synd om henne. Hon hade ingen bra dag alls. Vi skulle köpa en shake till henne på MAX men det gick inte att väcka henne, hon var så trött. Vi lät henne sova vidare men jag och Wille tog en varsin Lyx-shake till efterrätt.
Efter bilfärden åkte vi tillbaka till hotellet för att kika på film och vila inför morgondagens äventyr. Evangeline vaknade till och ville inte sova i sin säng utan ville sova bredvid mig i dubbelsängen. Då fick det bli så och Wille fick lägga sig i hennes säng. Dock var det som en bastu där inne och jag hade svårt att sova. Studenterna härjade på och åkte runt på flak utanför. De åkte förmodligen så sent pga att det regnat under dagen. Jag somnade tillsist efter att filmen "Poseidon" var slut och fick några timmars sömn. Men jag vände och vred på mig hela natten. Inte lätt att hitta en skön gravidsovställning när det dessutom är varmt som en bastu i rummet. Men vad gjorde det när vi fick vara tillsammans och ha det mysigt.

Strulig bloggdesign

Vet ärligt talat inte vad som hänt med min bloggdesign, den ser ju helt kaiko ut.
Får som sagt försöka åtgärda det så får ni hålla ut med utseendet tills det blir fixat.

?

Hej kära bloggläsare!
 
Jag får be om ursäkt men jag vet verkligen inte vad som hänt mede min header?
Får försöka åtgärda det inom en snar framtid!

Nervös!

Idag händer det. Jag tar EXAMEN!
Har knappt sovit och nu ska jag dricka te och sedan fortsätta göra mig fin.
RSS 2.0