Furuvik 2013 - del 1

Lördagen den 15/6-13 befann vi oss i Gävle och vaknade upp på hotellrummet. Det hade inte blivit så mycket sömn och vi var trötta, men ändå så förväntansfulla på vad djurparken skulle erbjuda och vi var dessutom sugna på Scandic-frukostbuffén. Vi gick upp klockan sju och gjorde oss iordning och därefter begav vi oss ned mot frukosten.
Jag åt så mycket så jag trodde jag skulle spricka. Fanns så mycket gott att välja mellan och man vill ju prova det mesta. Ägg och bacon var favoriten. Efter frukosten gick vi till hotellrummet och tog med allt som skulle vara med till Furuvik. Vi åkte bil dit och vi var en halvtimme tidiga så det fanns gott om parkeringsplatser. Det var några tappra människor som var där före oss. Vi kunde ta det lugnt och vid köerna kom det fram människor utklädda till hundar som ville krama oss, men Evangeline tyckte inte alls om dem.
Vi behövde inte stå i kö så länge eftersom vi förbokat biljetter via hotellet. Sedan började äventyret. Vi var där från att de öppnade 10:00 till att de stängde 17:00. Det enda vi valde att inte besöka var vattenlandet, vi hade inte hunnit med att bada heller.
 
Först av allt besökte vi schimpanserna. Vilket även var Evangelines favoriter.
 
 
Här sitter Santino som var alfahannen i flocken. Han är en silverrygg, ser ni så fint han poserar för mig och kameran?
 
 
Tröttis-Evangeline gillade aporna.
 
 
Här kommer bilder från när vi kikade på reptildjuren och små apor:
 
En söt liten apa. Wille berättade att i latinamerika har man dessa som husdjur. Jag ville gärna ta med mig hem en mini-herr-nilsson.
 
Ormar fanns det av alla möjliga sorter och storlekar.
 
 
Evangeline gillade fiskarna. Kommer inte ihåg deras namn men det var en hona och en hane och de var tydligen dessutom ett par.
 
Coolingarna som var Willes favorit.
 
Leguan.
 
Tog kort på denna sköldpadda mest för att jag tyckte synd om den. Den fick ingen uppmärksamhet då den bodde tillsammans med leguanerna och alla var intresserade av att kika på dem. Sköldpaddan kom fram til fönstret och ville visa upp sig så jag gav den lite uppmärksamhet i alla fall.
 
 
Mera sköldpaddor som bodde tillsammans med krokodilerna.
 
 
En krokodil.
 
 
En till orm.
 
 
Den andra leguanen, de är väldigt långa.
 
Min absoluta icke-favorit. Har spindelfobi och jag bara rös i hela kroppen när jag skulle ta foto på denna. Men min UNDERBARA man ville att jag skulle fotografera den. Han berättade även att i latinamerika hade han två sådana spindlar på väggen i sitt rum.
 
Vi gick även in i ett rum där djuren inte satt i bur. Det låg en enorm orm på en stock alldeles ovanför våra huvuden och det var lite läskigt. Tänk om den skulle få för sig att trilla ned på oss och kramas!? Fy... Sedan fanns det även små cotton-top tamariner i träden alldeles ovanför oss som hoppade omkring och de var jättesöta.
 
 
Fortsättning om våran Furuvikdag följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0