Magbild V.23 (22+6)

Älskade bebis, så efterlängtad. Jag är så nyfiken på att till sensommaren/hösten få se vem det är som busar runt och sparkar hårt i min mage.

Family

Igår tog vi lite familjebiler. Passade på när vi ändå var i farten. I förra numret av tidningen "Vi Föräldrar" var vi med i ett reportage, och nu blev jag kontaktad igen fast denna gång för en annan tidning. Efter att jag och maken funderat så tackade vi ja till att vara med i reportaget. Nu är intervjun genomförd där jag och Wille gemensamt svarade på frågorna och sedan ville skribenten ha en bild på oss, så vi provade oss fram och tog lite olika varianter men skickade in enbart två stycken.
 
 
Denna skickade vi till skribenten. Evangeline var så söt när hon helt spontant lade sin hand på bebismagen.
Hon längtar verkligen efter sitt lilla syskon.
 
 
Vi skickade även in denna som är tagen på nära håll. Massa kärlek till min lilla familj, tur att jag har dem i mit liv.
Skribenten tyckte bilderna var "huuuuur fina som helst" så det måste ju vara positivt :)
 
 
Pussar och kärlek till vår lilla bebis i magen.
 

Beskymrad

Hej allesammans!
 
Jag måste säga att jag är beskymrad. Jag har bokat en fin lokal till min examen och har även bokat ett trubadurband som ska spela, MEN det är inte alls många som OSA:t ännu. I och för sig är sista dagen på måndag, men det är ändå väldigt nära inpå, och dessutom måste jag hinna beställa både mat och tårtor.
I värsta fall får jag ställa in hela kalasandet. Känns väldigt trist och tråkigt just nu. Jag trodde fler skulle vara intresserade. Nåväl... vad ska jag göra? Det är bara att vänta och se. Onödigt att slösa pengar på en lokal för 100 personer om det kommer under 20-talet. Vet dock inte om jag kan få pengarna tillbaka eftersom den redan är betalad.

Onsdag

Hallå! Sitter på praktiken och är trött. Sista veckan vid familjeläkarna Odensvi nu. Tiden har gått fort och examen närmar sig. Har varit två dagar på BVC och träffat bebisar, trivdes som fisken i vattnet. Blev så bebissugen när jag fick se de nyfödda, tur att vi har en på väg. Dags att återgå till primärvårdsjobb!

Tjingeling.

Lördagens olycka

Jag tänkte berätta om lördagens äventyr. Det var kväll och det var skönt väder ute. Vi tänkte åka ut med bilden på en kvällstur. Evangeline hade två godisar i handen och snurrade, tappa balansen och halkade till. Hon föll hejdlöst ned mot golvet och vi hörde en rejäl smäll. Det värsta var att allt gick så snabbt och vi både stod i närheten men hann inte få tag i henne. Hon föll pladask och låg kvar helt still en stund, då tänkte jag " det gick nog bra eftersom hon inte gråter". Men vi båda var snabba med att plocka upp henne och då började hon störtgrina. Tårarna bara forsa och hon gallskrek. Wille sprang in med henne på toaletten, hon fick stå på toastolen medan han hämtade is att kyla ned med. Men vad vi än gjorde så var det inte bra. Vi fick inte röra henne och hon hade ont. Ingen tröst hjälpte. Hon fick en stor bula i pannan och hade alltså slagit i stolskanten och inte tagit emot sig med händerna då hon höll godis i dem, hon tog emot sig med huvudet istället. Bulan uppkom bara efter någon sekund. Den var blå och röd samt såg lite blodig ut. Den såg väldigt otäck ut. Eftersom det var en rejäl smäll bestämde vi oss för att åka direkt in till akuten utan att först ringa 1177. När jag frågade Evangeline vad som hänt så berättade hon att det var som att hon sov, det var svart och sedan vaknade hon och det gjorde ont och hon börja skrika. Därav visste vi inte ifall hon var avsvimmad några sekunder när hon bara låg still på golvet efter fallet.
Vi kom in till akuten och jag berättade vad som hänt. Vi fick prata med en sjuksköterska ganska snart som gjorde en prioritering. Barn med "skallskada" är alltid allvarligt då det kan gå snabbt i försämring. Vi behövde inte vänta så länge i väntrummet innan vi blev uppkallade. Jag hörde va mig till mina föräldrar dessförinnan och de kom till akuten med dricka till Evangeline då hon var så otroligt törstig. Det var hon redan hemma och fick bara lite vatten av mig då jag inte visste om hon var lite chockerad efter fallet. De hann vara med en liten stund i alla fall innan vi blev uppropade. Vi fick träffa läkare som gjorde neurologisk bedömning och beslöt att vi får stanna kvar på observation under natten, men att vi troligtvis får åka hem nästa dag. Evangeline var så duktig och förklarade vad som hänt och följde läkarens instruktioner. Därefter gick jag ut till väntrummet och berättade för mina föräldrar att vi blir kvar över natten. De åkte sedan hem och jag gick tillbaka till rummet där Evangeline och Wille väntade. En sjuksköterska kom in och satte id-band och emblasalva på handen och armvecket då hon skulle få pvk och dropp under natten eftersom hon skulle fasta. Evangeline var så duktig även då. Transporten kom och visade vägen för oss till avdelning 64 där vi skulle övernatta. En barnsjuksköterska mötte oss och vi fick förklara händelseförloppet igen och hon visade oss runt på avdelningen och sedan vägen till vårt rum. Det var ett observationsrum och vi fick dela det med en annan famil (en pappa och hans dotter). De låg redan och sov för klockan var nu närmare halv 12 på natten. Vi satte ihop två sängar som vi fick trängas i under natten. Dock fick inte jag tillgång till någon mat trots att vi sa att jag är gravid och behöver småäta pga illamående. Barnsjuksköterskan sa att jag får äta på morgonen vid frukost. Wille fick åka hem en sväng och hämta lite småplock till mig. Barnsjuksköterskan kom in igen och förklarade att de inte ska sätta dropp och tog bort plåstren samt emblasalvan (bedövningssalva). Hon fick inte äta under natten men det var ok att dricka.
Det var svårt att sova och var tredje timme kom barnsjuksköterskan in och väckte Evangeline. Första gången vid 3-tiden var hon svårväckt. Hon ville inte vakna och hon kikade bara med ett öga, men för att uppfylla kriterierna var hon tvungen att öppna båda ögonen och säga om hon hade ont någonstans samt vart hon var. Andra gången vid 5-tiden gick mycket bättre. Då vakna hon lättare och hon hade inte ont och sa att hon var på sjukhuset. Som tur var hade jag tagit med hennes käraste grodis. Det var det första jag tänkte på innan vi åkte till akuten. Jag tog med mig den blåa muminväskan som var packade med banan, blöjor och våtservetter och så stoppa jag ned grodis. Evangeline blev överlycklig när hon fick sova med sin grodis på sjukhuset.
Det var inte lätt att dela rum med två andra. Jag fick en hostattack under natten, det kittlade i halsen och jag bara hostade. De andra som lågg tätt inpå börja svänga i sängarna och jag tänkte "snart blir vi tillsagda och utslängda". Men de sa ingenting till oss. Evangeline ville inte sova först när vi kom in på rummet heller utan hon ville prata med mig högt, då fick jag säga till henne att viska. Men vi var så pigga just då för vi var uppjagade av händelsen. När Evangeline somnat så försökte även jag sova. Men då kom hostattacken, Wille börja snarka, Evangeline skulle väckas för observation, bebisen sparkade och böka i magen , läkaren kom in och skulle observera de andra som låg i rummet, jag låg och väntade på att barnsjuksköterskan skulle komma var tredje timme osv.
Vid 8-tiden gick vi upp och åt frukost. Jag hade så fruktansvärt ont i halsen efter hostattacken. Evangeline var sugen på att gå upp och leka. Vi gick för att äta frukost och jag åt en macka med marmelad och drack varm choklad. Mycket skönt för halsen. Evangeline däremot ville inte äta nåt förutom en liten kant på smötgåsen och en gurkskiva. Inte ville hon dricka heller. Hon ville bara iväg till lekrummet. Läkaren kom till oss med en sjuksköterska och läkaren fick skaka hand med grodis istället för Evangeline. Hon frågade om allt varit bra under natten och eftersom det varit det så fick vi åka hem och id-bandet blev bortklippt.
Det kändes så skönt att få åka hem. Vi trodde att vi skulle få vänta hela dagen på läkaren.
 
Vi som bara skulle ta en bildur, men fick ta en sväng till sjukhuset istället. Eftersom jag vet hur fort försämringar kan ske när det gäller barn och "skallskada" så var det ett klokt beslut att åka in på en gång. Man vågar inte ta risken och vänta hemma tills det blir försent. Dessutom hade vi inte kunnat sova hemma heller, för då hade vi ändå observerat henne hela natten.
   

Akuten - barnavdelningen - inlagda

Nu är vi inlagda på barnavdelningen hela natten. Blir ingen sömn för oss. Min älskling har ramlat hejdlöst och fått en stor bula. Det är möjligt att hon svimmade en kort stund och därför blir vi kvar på observation. Vi åkte in till akuten direkt och fick hjälp ganska snabbt. Evangeline fick emblasalva på två ställen, handen och armvecket, men det togs bort när vi kom upp till avdelningen eftersom det beslöts att hon inte behövde någon dropp trots allt. Hon får inte äta men dricka. Personal kommer komma in under natten och väcka henne var tredje timme för att se hur hon mår. förhoppningsvis får vi åka hem imorgon.

Helgen

 
Halloj!
 
Helgen har varit fullspäckad. I lördags var vi hem till Willes syster för att där överraska deras mamma som fyllt 65 år med ett grillkalas. Vi grillade och åt gott. Vi stannade hela kvällen och åkte hem mellan 23 och midnatt. Jag var helt slut när vi kom hem. Wille satte igång en film och jag somnade i soffan (som vanligt).
I söndags var jag och Evangeline bjudna på cirkus (Brazil Jack) av faster Sara. Det var riktigt trevligt, men Evangeline blev rastlös på slutet. Cirkusen pågick i cirka två timmar. Hon tyckte det var mycket roligare att leka med sin snurrleksak som lös i olika färger och hon längtade efter att få en ballong när cirkusen var slut, vilket hon även fick då hennes farmor köpte en fin rosa hjärtballong med enhörning på. Därefter gick vi till Sara i det soliga vädret och åt mat. Evangeline fick leka lite med sina kusiner. Sedan kom Wille och hämtade oss och jag började plugga.
Ikväll blir det plugg för hela slanten. Jag har två seminarium imorgon plus en inlämningsuppgift. Känns ju som att jag måste sätta fart för att hinna. Men jag passade på att sitta ute på balkongen i solen med en glass i handen när jag kom hem från dagens arbetssamma dag. Måste samla lite energi först.  
Nu ska jag plugga för jag vill helst få lite sömn också innan morgondagens skoldag. Det var längesen jag var i skolan, har ju varit ute på praktik hela vårterminen (16 veckor). Sedan är det bara onsdag och torsdag kvar på äldrevårdsplaceringen denna vecka, därefter drar jag vidare till primärvården i två veckor.
 
Trevlig måndag allesammans!
 
 
 

Lite om allt...

Hej kära vänner!
 
Här är det fullt upp med både det ena och det andra. Här kommer en punktlista över det jag har gjort den närmsta tiden:
 
 • Köpt ny bil. En Volvo V60 black edition.
 • Varit ute och provåkt den nya familjebilen och vi är supernöjda.
 • Varit på praktiken och visat vad jag går för för sjuksköterska med allt vad det innebär.
 • Helt slut när jag kommer hem från praktiken.
 • Plugga, plugga, plugga. Mycket plugg nu in i det sista.
 • Letat examensklänning för gravida.
 • Beställt efter examensklänning från asos.
 • Gjort examensinbjudningar på datorn.
 • Köpt fotopapper och skrivit ut alla inbjudningskort.
 • Klippt alla inbjudningskort till någorlunda bra form.
 • Letat adresser till folk.
 • Skrivit kuvert och skickat iväg inbjudningskort.
 • Mått illa.
 • Bebisen busar för fullt i magen, speciellt när jag vill sova.
 • Promenerat ute i vårsolen.
 • Kikat på majbrasa
 • Ätit godis och glass.
 • Fått ont i en tand i vänster överkäke.
 • Städat. Diskat.
 • Mamma har sovit över.
 • Gått på stan och shoppat mammakläder.
 • Gosat med Evangeline.
 • Tvinga i mig medicin för magen.
 • Varit på födelsedagskonsert.
 • Gråtit, skrattat, varit arg (hormonkossa) 
 • Köpt nya underkläder.
 • Gått upp i vikt.
 • Blödit mycket näsblod och varit täppt i näsan.
 • Varit väldigt yrslig och trött.
 • Tvinga i mig tillräckligt med vatten varje dag.
 • Anstränger mig för att sköta tänderna extra noga.
 • Lagat mat i köket. HURRA! Har inte gjort det på länge pga illaluktande matos.

Har säkerligen som vanligt glömt massor. Speciellt de roliga detaljerna, men just nu är jag extremt trött. Har varit så trött hela dagen så jag trodde nästan jag skulle börja gråta på praktiken idag. Inget undantag för mdh-studenter. Vi får vara ute på praktik trots röda dagar. Fick göra mycket idag. Vilade en stund men nu sitter jag uppe för jag är lite stressad över allt plugg som hänger över mig. Inlämningsuppgifter och seminarier samt grupparbete. Nu får jag lägga i en extra växel för att hinna (om jag orkar). Är på praktik hela dagarna och man är heeeeelt slut när man kommer hem. Illamåendet blir dessutom värre när jag är trött och då klarar jag inte av att göra någonting. Nu ska jag fortsätta plugga och sedan ska jag försöka lägga mig tidigt så jag får sova ordentligt i natt.

Vi hörs! Kramisar.

RSS 2.0