Från mage till rygg

Idag, 26/11-13, lade jag Phoenix i babygymmet på golvet för att träna nacken lite. Han håller upp huvudet högt och börjar sedan rulla på höger sida. Där ligger han på höger sida och är arg och börjar skrika och säga "mam mam". Jag sätter mig på andra sidan så han måste vända huvudet bakåt för att se mig. Jag hejjar på honom för han var ju så nära att vända sig helt på rygg. Jag pratar och berättar hur duktig han är och smeker honom på huvudet. Av ren viljestyrka tar han sig från mage, till sidan och på rygg. Första gången han rullar från mage till rygg självständigt. Men arg var han. Sedan tog jag upp honom och pussade på han och berättade hur duktig han varit och hur stolt jag är. Därefter fick han belöning i form av mat. Han var riktigt ivrig på att äta efter det hårda träningspasset. Min starka pojke ♥ 10 veckor och 4 dagar gammal.

Dansuppvisning

Igår, lördagen den 23 november klockan 11:00, befann vi oss i rudbecks gamla gymnastiksal för att se på vår dotters allra första dansuppvisning. Hon var så duktig och jag är en väldigt stolt mamma. Hon dansade framför alla oss föräldrar och släktingar till alla barnen i dansgruppen. Det var alltså en stor fullsatt publik. Jag tycker hon är modig som klarade av det galant. Hon fick guldmedalj och diplom för sin goda insatts. Som sagt så blev jag väldigt stolt och rörd av att få uppleva detta. Det är ett underbart minne. Mitt lilla flickebarn börjar bli stor. Jag har längtat efter dagen som denna då Evangeline får visa det hon tränat på länge och att det givit gott resultat.
Efter uppvisningen tog vi lite foton på oss som var där för att se hennes framträdande och Evangeline fick presenter. Därefter gick vi till "Kalle På Spången" för att fika och fira Evangeline. Hon var så nöjd och glad med dagen. Vilken lycka det är att få se sitt barn göra framsteg. Underbart det var att få se henne vara engagerad i dansen. När vi kom hem fick hon presenter av mig; klänning, strumpbyxor och guldiga fjärilshårspännen. Klänningen hade hon tittat på tidigare och ville så gärna ha den, så jag köpte den vid stan en dag medan hon var på dagis så det skulle bli en överraskning. Och glad blev hon för hon hade klänningen på sig hela kvällen.

Fotografering

Imorse blev det lite strrssigt. Visste inte riktigt hur jag skulle hinna med det jag planerat. Dottern skulle lämnas på dagis vid nio, samtidigt som porträttstudion började sin gratis baby fotografering med dropp in mellan nio och tio. Och jag ville vara där i god tid för att få fotografera honom så inte massa andra föräldrar hinner före och det blir "fullt". Gick upp i ottan för att fixa barnen och slänga i mig frukost. Därefter snabb promenad till dagis och därefter ännu snabbare promenad till stan. Jag blev helt svettig, speciellt i alla uppförsbackar. En annan mamma gick bakom mig och då kickade tävlingsinstinkten in. Hon skulle inte få gå om mig och sno min plats för fotografering, så tänkte jag i alla fall och målet blev att vara på plats senast kvart över nio. Svettig och flåsandes gick jag in med vagnen vid porträttstudion, och klockan var kvart över så jag lyckades. Men gissa vad? Jag var först på plats och fick därmed börja, efter mig kom det flera stycken med sina barn. Fick en jättefin bild på Phoenix som jag köpte ett nyfödd-paket av. De skulle höra av sig när jag kan hämta dem. Därefter kunde jag gå hem i lugn och ro. Fotografen skulle skicka in bilden till Västerås Tidning. Gratis fotograferingen är nämligen i samband med insättning av nyfödd-annons i tidningen. Vi missade förra eftersom den sattes inte in datumet jag valt och släktingar fick ingen chans att klippa ut och spara. Så nu gör vi ett nytt försök och hoppas på det bästa.

Min stiliga grabb och hans outfit under fotograferingen idag. Älskar mustaschstrumporna.

Gigantisk morot

Hallå där! Nu var det alltför längesen jag uppdaterade, men jag har en bra ursäkt; nämligen att vara nybliven tvåbarnsmamma. Det är fullt upp och jag fick höra idag av en vän att man inte känt på hur det är att vara förälder förrän man har två barn, och jag kan inte säga annat än att hålla med.

Nu tänkte jag visa er min 30-centimeters morot som jag använde till dagens middag. Jag måste säga att jag aldrig sett en sådan stor morot förr och blev förvånad när jag plockade upp den ur påsen. Var bara tvungen att dokumentera den.Syskonen Åberg-Harthey ♥Denna bild tog jag i morse när mina barn gosade i sängen hos mommo och moffa.

Älskade son ♥Nu är min pojk 8 veckor gammal, och han har börjat ropa "maaam-maaa" när han är ledsen och ligger i sin säng ensam och gnällgråter. Oftast är han hungrig när han säger så med gråten i halsen. Min älskade pojke, jag undrar om han ska bli lika tidig på att prata som sin storasyster! ? Hon var ju trots allt 5 månader när hon kunde säga riktiga ord och förstå dess innebörd.

Fredag 8/11-13

Idag blev min son 8 veckor, tänk att han redan blivit två månader. Det har varit två helt underbara månader tillsammans med honom som familjen-fyra. Jag känner mig så hel med mina två barn. Dagen spenderades mestadels i soffläge med massa myspys och filmkik med barnen. Jag och Evangeline stekte och åt även pannkakor på kvällen. Lite pinsamt att jag bara gått i morgonrock hela dagen, men ibland måste man bara få vara och inte bry sig om något annat än att bara få gosa med barnen.

Lite bilder på min 2-månaders kille och gos i soffan. Bland det bästa som finns är att ha en bebis sovandes på bröstet. Igår lekte även syster och bror tillsammans i babygymmet.

Phoenix

Phoenix 7 veckor gammal i sina nya fina kläder i storlek 68.

Syskonkärlek

Phoenix är både glad och en pratglad liten prick. Han tycker mycket om sin storasyster, han blir alltid så glad när hon pratar och leker med honom. Evangeline sköter sitt jobb som storasyster galant. När Phoenix är ledsen liggandes i vaggan är hon först där med nappen och försöker trösta honom och pysslar om honom. Han brukar till och med få låna hennes grodis emellanåt. Evangeline brukar även låta honom få lyssna på musik från hans spelande blåa gosedjur som när man drar i svansen börjar spela.  Hon leker med han i babygymmet och när han sparkat av sig filten lägger hon den över honom igen. Evangeline brukar även sjunga barnsånger för honom när han är missnöjd, såsom blinka lilla stjärna. Det är syskonkärlek på hög nivå.

Nyfödd-annons beställd

Nu har jag äntligen lyckats beställa en nyfödd-annons i Västerås Tidning. Annonsen kommer visas på Västerås tidnings hemsida men även i tidningen såklart som finns att tillgå onsdagen den 13/11-13. Anledningen till varför jag inte beställt annons tidigare är dels för att jag ville ha en bra syskonbild, men också att tiden bara flyger iväg och dagarna går så fort så man hinner inte med allt man tänkt sig. På nätterna ligger jag där i sängen och funderar över alla måsten som inte hinns med, det är ju trots allt mycket mysigare att gosa med barnen och därför prioriteras det istället.
 
Denna syskonbild blev det:
 
 
Mina fina älsklingar. Det var inte så lätt att få en perfekt syskonbild, för när den ena såg bra ut gjorde den andre någon tokig min och vise versa. Men denna bild tycker jag blev så fin på mina små hjärtan.
 

Nov. 02, 2013

Torsdag kväll 31/10-13

Under kvällen låg Phoenix i sitt babygym och jollrade, och helt plötsligt jollrade han fram "mamma" för andra gången. Det är så roligt att det råkar komma ett riktigt ord, och roligast är ju förstås att det är just "mamma". Underbara pöjk ♡ han kan verkligen få mitt mammahjärta att slå extra starkt.
Phoenix denna kväll i sin storasysters gamla pyjamas. Han är verkligen lik Evangeline och det insåg vi extra mycket nu när han hade samma pyjamas på sig som hon hade. Blir nästan tårögd av att tänka på hur fort tiden går och att vår Evangeline har varit så liten och haft just den pyjamasen. Älskade barn ♥ När jag ammar honom ser det precis ut som att jag ammar baby-Evangeline, tänk att bror och syster blev så lika varandra som bebisar. Helt fantastiskt.
RSS 2.0