Lördag 28/9-13Jag och min fina pojke när han blev en vecka gammal.


Igår fyllde han hela två veckor (27/9-13). Två veckor är inte lång tid, men det känns som jag på något sätt alltid haft honom hos mig; att han alltid varit min. Och för två veckor sedan var jag ännu gravid och hade ingen aning om att en liten Phoenix gömde sig därinne. Märklig känsla. Han har verkligen en egen personlighet och denna gosse säger till så fort han inte är nöjd. Han har temperament och kan "morra" till när han blir sur. Speciellt när det inte kommer något gott ur nappen. Jag kunde inte bett om en finare son. Älskar honom så otroligt mycket. När jag var gravid var jag orolig för hur det skulle vara möjligt att älska en till person lika mycket som jag älskar min dotter, men det är fullt möjligt för jag älskar båda mina barn oändligt mycket. Kärlek är verkligen ett begär som man aldrig kan få eller ge för mycket utav.

Som sagt så var min pojk en vecka gammal på bilden och samma dag åkte vi ned på stan på kvällen för att delta i kulturnatta (21/9-13). Det var mycket folk och tillställningar överallt men Phoenix sov gott i sin vagn medan vi gick bland stånden, till länsmuseet och tillsist gick vi och lyssnade när min gospelkör uppträdde. Det var vår första kulturnatta i Västerås tillsammans som familjen-fyra. Evangeline hade varit med sin faster och kusiner hela dagen. De hade bland annat varit på bio och sett Alfons Åberg, så vi mötte upp dem vid Västerås slott under kvällen för att sedan tillbringa resten av kvällen tillsammans.

Fredagsmys med barnen ♡Denna eftermiddag har vi fotograferats här hemma med barnen. Idag är Phoenix två veckor gammal. Igår var vi till BVC och han väger 4694 gram. Stora killen. BVC-sköterskan undrade ifall jag verkligen bara helammar eftersom han vuxit så bra. Han får ingen ersättning utan jag helammar och han äter väldigt bra. Känns så skönt att amningen fungerar som den ska. Denna kväll myser jag med barnen i soffan. En proppmätt nybadad Phoenix och en busig Evangeline med grodis samt en sminkad mamma som ni kan se på bilden. Inte varje dag jag sminkar mig nuförtiden. Senare blir det troligtvis mathandling. Men först blir det middag för våra kurrande magar.

Trevlig fredag allesammans!

Roliga ansiktsuttryck varje dagMin son har så roliga miner för sig så man kan inte låta bli att skratta. Han är helt underbar ♡

Namnlös och hörcentralen

Idag fick vi ett brev hemskickat från hörcentralen. På brevet stod det: "Målsman för Harthey". Stackars lilla Phoenix som inte fått sitt namn av skatteverket ännu.
Vi ska till hörcentralen eftersom hörseltestet på BB inte gav någon signal på Phoenix höger öra. Troligtvis hade han alldeles för mycket fosterfett i just det örat, men det är ändå bra att kolla upp det. Det kom nämligen fosterfett på pluppen de stoppade in i hans öra och apparaten visade halvvägs klar innan den slutade mäta. Men vi är inte oroliga för vi har märkt att han hör ljud i sin omgivning och när vi pratar med honom.

Bilder som fattas i förra inlägget

I förra inlägget fattas de tre första bilderna. Vet inte varför de inte syns och det går inte att lägga till dem heller via min mobiltelefon som jag just nu bloggar ifrån trots att jag försökt ladda upp dem några gånger. Därför kommer bilderna här istället.

Bild nr.1
Bild nr. 2

Bild nr. 3Höstpromenad med familjen ♥

Måndagen den 23/9-13 tog jag och min familj en härlig höstpromenad till lekparken vid Djäkneberget. Evangeline fick gunga och åka rutschkana. Phoenix sov sött i vagnen. Det var härligt solsken men kalla höstvindar. När vi lekt färdigt så promenerade vi ned till Oxbacken för att posta Phoenix namnpapper till skatteverket. Därefter gick vi hemåt. Evangeline var otroligt duktig som orkade gå hela vägen. Hon klagade ibland, men när hon började känna igen sig så blev hon jätteglad att hon orkat gå hela vägen hem. Då fick hon såklart beröm och hon sov gott den natten.
Vid Djäkneberget med min familj. Så skönt att komma ut en sväng i friska luften och röra på sig.
Evangeline ville börja med bebisgungan. Wille försöker förklara hur hon ska göra fart med benen på egen hand.
Phoenix sover så sött i vagnen första gången han besöker lekparken.
Mina tokstollar. Evangeline älskar att gunga i denna och mycket fart ska det vara.

Evangeline kommer ner för rutschkanan med fart och Wille tar emot.
Lillgumman. Hon har sina konster för sig när hon åker ner.

Wille åkte med henne ett par gånger och Evangeline säger: "Tjeeeenaaa".

Jag och Phoenix med en snurrande Evangeline i bakgrunden vid gungorna. Hon tycker verkligen om att snurra.
På väg mot Oxbacken.

Min lilla flicka vilade en stund innan vi fortsatte färden mot Oxbacken och sedan vidare hemåt. Vilken härlig kvällspromenad vi fick tillsammans. Sådana vardagsäventyr uppskattas. När vi kom hem drack vi varma drycker och hade det mysigt.

Phoenix 10 dagar ♡

Idag, 23/9-13, är min pojke hela 10 dagar gammal. Det är så underbart att se vilka framsteg han gör varje dag. När han var fem dagar gammal gick han från att vara vaken hela nätter och sova på dagarna till att sova med tre timmars intervall mellan amningarna om nätterna och vara mer vaken på dagarna. Nu är han en nyfiken pojke som har ögonen fullt öppna och kikar på sin omgivning, speciellt där det finns ljud eller ljus. Han tycker också om att kika på våra tavlor.
Han sover fortfarande med ca tre timmars intervall på nätterna. Han äter väldigt bra, vilket innebär att jag är ganska upptagen med en ammande bebis hela dagarna. Jag spenderar mycket tid sittande i soffan eller sängen. Men han äter inte så länge, utan ligger och "smuttar". Då kan jag få avbryta och ge napp istället då han har stort sugbehov. Ibland äter han sig proppmätt på båda brösten och ibland räcker det med ett åt gången mellan amningarna.
Phoenix är enormt stark. Han kan lyfta huvudet själv när han ligger på mage, på mitt eller Willes bröst, och kikar runt. Han är väldigt nyfiken. Jag kommer ihåg att Evangeline ville inte alls träna nacken och lyfta huvudet. Det tog några veckor, men Phoenix är tvärtom han håller upp sitt huvud på egen hand och ibland tar han hjälp av armarna genom att trycka ifrån. Därefter vilar han en stund och sedan lyfter han huvudet igen. Jag blir så imponerad över hur stark han är. Min stora kille kan dessutom redan använda storlek 62. En del 56:or går bra, men blir oftast lite korta i ärmarna.
Jag är en väldigt stolt mamma till denna underbara pojke. Han har funnits hos oss i 10 dagar, men det känns som han alltid varit min. Skulle inte kunna vara utan mina fina barn.
Det bästa som finns är att sniffa bebis hela dagarna och bara ha honom hos mig och mysa. Han tycker inte om att vara ensam så han sover ofta på mage liggandes på mitt bröst. Jag kan bara sitta och titta på honom och känna enorm lycka över hur vackert barn jag fått äran att uppfostra. Två vackra barn har jag och som jag älskar och livet som mamma till dessa två är det absolut bästa miraklet som upplevts.Phoenix på 10-dagars-dagen sovandes i sin vagga vid fönstret för att få lite ljus:Hembesök av BVC

Idag kom BVC på hembesök till oss. Phoenix är exakt en vecka gammal idag och väger 4462 gram. Han vägde 4170 gram när vi skrevs ut från BB. Min duktiga son. Jag producerar mycket bröstmjölk och det är så härligt att han äter så bra. Trots att jag haft superont i brösten så har jag kämpat på och det har gett positiva resultat. Vi diskuterade hälsa, vilken bakgrund vi har och allt runtomkring samt sjukdomar. Hon undersökte Phoenix och han blev godkänd. BVC-sköterskan rengjorde även naveln och sa att den ser bra ut efter att han tappat navelsträngsstumpen. När han vägdes så lyckades han kissa ner både vågen och golvet, det var öite roligt. Hans bröstkörtlar var lite svullna men det beror på hormonerna. Lite gul i huden är han ännu också, men han får ligga vid fönstret i vaggan så det kommer bli bättre inom kort. BVC-sköterskan tyckte det var bra att vi gjorde så.
Jag är en mycket stolt mamma idag som fått en sån fin stor pojke med runda gosiga kinder.Vi fick Phoenix's dokumentationsbok som vi ska ta med vid varje BVC-besök.

Onsdag 18/9-13

Titta Pappa-Wille har råkat köpa rosa napp till vår son. På nappen står det "närproducerad" tycker jag är lite gulligt. Jag frågade Evangeline om hon valt nappen men det var tydligen pappa som gjort det. Jag fick mig ett gott skratt eftersom han inge tycker om rosa på pojkar. Men visst är han väldigt söt i sin rosa napp!? Wille sa till sitt försvar att han inte tänkte på färgen.


Idag är Phoenix fem dagar gammal och han gjorde ett nytt framsteg. Han tappade nämligen sin bit av navelsträngen som sittit fast i naveln. Då fick vi rengöra med uppkokat svalnat vatten extra noga. Min underbara bebis ♥

Vår son har anlänt till världen ♥

Fredagen den 13 september blev en turdag med massor av lycka och glädje. Klockan 05:47 föddes vår underbara son. Vikt 4325 gram och 52 cm lång. Alldeles perfekt! Jag blev förvånad över att han var så stor och att förlossningen gick så smidigt och snabbt. 2 timmar och 30 minuter tog förlossningen. I söndags kom vi hem från BB efter alla undersökningar genomförts. Vi mår alla bra och myser tillsammans med vår nya familjemedlem som fått namnet Phoenix Franklin Folke ♥
 
En lycklig nyförlöst mamma med en underbar son när vi fått komma in på vårt rum vid Västerås BB.
Phoenix några timmar gammal.
Min älskade son. Det första barnmorskan sa när han var ute: "han är lik sin far".
Min utsikt när jag vaknade på morgonen.
Våran Phoenix i bilen på väg hem för första gången med sin räv och i tröjan samt mössan som fammo stickat.

10 september 2013Nepp ingen bebis ännu och det är v.40+1 idag. Har alltså gått en dag över bf. Får se vad vi ska fördriva denna dag med!? Tänk att man kan bli så besviken varje morgon man vaknar och inget tecken på att föda. Konstigt att man kan längta efter smärtan, men det är ju för att man väntat så länge och vill verkligen få träffa sin skatt. Det andra är att man har krämpor och ont nu på slutet så man orkar inte med en tung kropp längre.
Älskade bebis i magen. Mamma längtar efter dig, varje dag känns som en evighet. Börjar bli både rastlös och irriterad. Nu är jag redo att föda fram mitt barn till världen. Näsan har varit så täppt i över en vecka och kan knappt sova. Värst är gravidtäppan när jag lägger mig ned i sängen. Min kropp har svårt att vända sig i sängen pga fogsmärta, ännu värre är det att ta sig upp och börja gå. Det gäller att ta steg för steg. Min man måste hjälpa mig upp ur soffan för det klarar jag inte själv. Det är en enorm belastning att bära ett barn, speciellt när man burit ett tidigare. Ibland när jag går känns det som hela bäckenbenet ska gå sönder eftersom det knakar och jag känner hur rörligt det är åt sidorna. Nu vill jag träffa mitt barn och Evangeline frågar varje dag när bebisen ska komma. Du är så välkommen och alla förberedelser är klara inför din ankomst. Igår satte vi dessutom bilbarnstolen i baksätet. Hoppas du är lika redo att komma ut och träffa oss som vi är att få omfamna dig ♥

BF-dagen är här!

Idag är den stora dagen här som vi väntat på så länge, närmare bestämt nio månader. Idag är bf-dagen, den 9 september. Men inget tecken på att bebis vill komma. Det enda är att jag har ont i äggstockarna och ryggen pga träningsvärk från gårdagens två timmar långa kvällspromenad, vi gick ganska snabbt också, och fönstertvättande. Fogarna är heller inte att leka med trots att jag hade höftbälte under promenaden igår. Kom knappt ur sängen i natt när jag skulle upp på toaletten, mycket gnäll blev det. Tog evigheter innan jag tillslut tog mig upp och till toaletten. Idag blir det nog bara vila. Min näsa är dessutom täppt och irriterande. Hoppas verkligen lilla bebis vill komma snart, jag vill ju hålla om vårt mirakel nu. Det värsta är ju att gå över tiden, för varje timme av väntan känns som en evighet. Jag som trodde det skulle bli ett augustibarn, trodde inte jag skulle få vänta till bf-dagen ens. Hoppas på att få träffa bebis inom närmsta timmarna för nu är jag redo att föda.


Nu är det tungt.


Tvätta fönster

Idag tvättar jag fönster i hopp om att bebis ska bli lite obekväm och söka sig ut. Försöker gunga åt sidorna och sträcka lite extra på mig.
Mina fogar gör så ont så nu vill jag verkligen föda och träffa vårt lilla mirakel. Håll tummarna för förlossningen nästa...Började med köksfönstret och nu ska jag jobba på vidare. Ikväll blir det powerwalk också.

Evangelines första dag på dansskolan

Hej hopp!

Ingen bebis ännu, bara massa sammandragningar men inget som verkar vilja dra igång. Istället fick jag äran att vara med under Evangelines första dag på dansskolan. Idag var det discodans och nästa gång är det balett/jazz. Evangeline har längtat så efter att få börja dansa, särskilt balett. Första gången gick jättebra och hon var så duktig. Nu under kvällen har hon visat dansstegen här hemma så hon kommer ihåg dem. Evangeline vill jättegärna fortsätta dansa på Knatteskutt eftersom hon tyckte det var roligt. Jag anser att det var viktigt att fråga henne eftersom det är hon som ska tycka om det. Själv satt jag där höggravid och hormonell så ögonen blev tårögda emellanåt, visst är man en stolt mamma och plötsligt inser man hur stor dottern blivit. Nu längtar jag efter att få gå på uppträdandet som brukar vara som avslutning i slutet av terminen ♥
Min fina dotter på sin första danslektion. Många skratt blev det idag, tur att man kan ha roligt det blir ju så mycket lättare då.

Slemproppen

Idag 6/9-13 klockan 21:20 kom slemproppen och det är 3 dagar kvar till beräknad förlossning. Efter det gick vi ut med soporna och passade på att ta en powerwalk runt huset några gånger. Nu hoppas jag på att bebis vill komma snart ♥
Baby shower 10/8-13

Nu tycker jag det är dags för er att få läsa lite om min baby shower som hölls hemma hos oss den 10 augusti, drygt en månad innan beräknad förlossning. Min systemkamera hade åkt in på reparation, men som tur var hade jag kvar min gamla Sony-digitalkamera. Dock inte alls lika bra, men det blev bilder i alla fall. Jag är nöjd med dagen. Roliga lekar, folk som vågade bjuda på sig, en underbar tårta och fina presenter. Tack till alla som kom och ville fira bebisen i magen.
 
 
Välkomstdrinkarna. Innehåll: Champis och färska jordgubbar.
 
 
Alkoholfria partydrinkar i skumpaglas. Enkelt och riktigt gott.
 
 
Efter välkomstdrinken och lite mingel blev det dags för lekar. Första leken bestod av att alla i gänget, förutom jag, skulle klippa till en bit snöre och gissa hur stor min bebismage är. Det var riktigt roligt, sedan tog jag snöre för snöre när alla klippt klart och mätte runt magen. Därefter hade Wille ett måttband som han mätte snörets längd. Natalia trodde jag var mycket större än vad jag var. Hennes snöre mättes över 150 cm, medan min mage var 116 cm. Wille och Lilian kom närmast på lika 123 cm. Jag kanske ser ut att vara mycket större än vad jag är. Det var svårt men oj så roligt att gissa magens omkrets.
 
 
 
Nästa lek hade Lilian ordnat. Den bestod av fem blöjor med siffror på och som innehöll olika typer av smält choklad. Vi alla skulle skriva på en lapp och gissa vilken sorts choklad det var, såg precis ut som bajs i blöjan. Vi fick lukta, smaka och känna för att komma fram till gissningen. Blöjorna gick runt bland alla gäster. Det blev mycket skratt och när alla var färdiga med sina gissningar läste Lilian upp rätt svar. Det var mycket svårare än väntat.
 
 
Natalia in action. Hon smakade glatt på alla bajsblöjor och hennes fästman som satt mittemot var mest äcklad, haha!
 
Den som hade flest rätt i bajsblöjeleken fick förmån inför nästa lek, och det var nämligen att skriva en hälsning till bebisen på en body med textilpennor som jag inhandlat på Panduro. Anna hade flest rätt så hon fick börja. Men här skriver Sabina en hälsning till bebisen.
 
Vi gick laget runt och alla fick välja en färg att skriva något fint med.
Här står Karin och skriver ett par ord. Kommer bli ett roligt minne till bebisen.
 
 
 
Hela baby-shower-gänget.
 
Den sista leken blev att alla fick skriva ned på en lapp gissningar på bebisens födelsedag, vikt, längd och kön. Lapparna har jag sparat och kommer att kora en vinnare när bebisen kommit. Den som har flest rätt kommer få en vinnarpresent. Efter den leken blev det dags för tårta.
 
 
Min underbara tårta som jag designat och beställt från Öhrmans.
 
 
Utstickande bebisfot på höger sida. Det är alltid på höger sida bebisen i min mage trycker ut sina fötter.
 
 
Tårtan föreställer min överdel och bebismage i en vit klänning om någon missat det.  
 
Jag är så glad över att konditorn kunde tillverka en alldeles perfekt tårta utefter min ritning som jag kom in med till dem. Tårtans yttre består av sockerpasta och innehållet är hallon- och vitchokladmousse. Bästa 390 kronorna jag spenderat på en tårta.  
 
 
En bit av den goda tårtan. Den var inte bara vacker utan även supergod.
Gästerna ville inte skära i den först.
 
Efter en härlig fikastund och mycket prat blev det dags för presentöppning. Barnen var alldeles upprymda. På TV:n spelades barnlåtar, vilket spelats i bakgrunden på låg nivå under hela baby showeren.
 
 
Evangeline ville så gärna vara med och öppna paketen.
Fick en fin blå/rosa-korg av Sabina som innehöll massa fint; dregglisar, gosedjur, nappar, handduk, bodyn, strumpor, flaskborste m.m.
 
 
Muminhandduk.
 
 
Evangeline var ivrig på att få vara med och öppna alla paket.
 
 
Presentkort på Panduro från Natalia och Staffan. Kommer verkligen nyttjas.
 
 
Min mamma hade stickat små söta sockor till bebisen.
 
Pyjamas från syrran.
 
Karin hade gjort iordning ett jättefint paket med amningskupor, babyolja, babylotion, napphållare, haklappar m.m. men det var ett barnsäkert paket. Hade svårt att få loss knuten.
 
Bodyn från Melissa.
 
Fick en fin blöjtårta av Lilian och Anna.
 
 
Blöjtårtan.
 
 
Presentbordet.
 
 
Så mycket fina presenter.
 
Det är bra att ha en baby shower, man får ju så mycket fint.
 
 
Såhär fin blev bodyn som alla gäster fick skriva en hälsning på.
Evangeline har också krivit med blå text i mitten, men vad det står är nog mellan hon och bebisen.
 
Lite avslutningsbilder på mig och bebismagen, en månad kvar till bf, när alla gäster gått hem:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min baby shower började klockan tre på eftermiddagen och pågick till sena kvällen. Tack till alla för en rolig och trevlig dag samt för uppmärksamheten.
 
 
 
 
 
 

Shopping och organiserat hem

Igår var det söndag och även första september. Trodde vi skulle få en augustibebis men det blir istället en septemberbebis som beräknat.
Hela dagen tillägnades på ikea och erikslunds shoppingcenter vilket resulterade i bland annat fina förvaringslådor till bebisens byrå. Tyckte allt låg lite huller om buller, men nu är det organiserat och lätt att hitta olika bebiskläder. Vi svängde även förbi Tati där mamma hittade en fin märkesväska som vi köpte till hennes födelsedag. Hon har hjälpt till så mycket hemma hos oss nu i samband med bebisens ankomst så hon förtjänar något alldeles extra till sig själv.
I bebisens byrålåda. Strumpor/skor, mössor, vantar och dregglisar för sig. Tänk så mycket man får plats med och mer praktiskt när det är organiserat.

Förkläde och rund mageKarln tycker sin höggravida fru ser rolig ut i förkläde vid matlagning i köket.
RSS 2.0