Baby shower 10/8-13

Nu tycker jag det är dags för er att få läsa lite om min baby shower som hölls hemma hos oss den 10 augusti, drygt en månad innan beräknad förlossning. Min systemkamera hade åkt in på reparation, men som tur var hade jag kvar min gamla Sony-digitalkamera. Dock inte alls lika bra, men det blev bilder i alla fall. Jag är nöjd med dagen. Roliga lekar, folk som vågade bjuda på sig, en underbar tårta och fina presenter. Tack till alla som kom och ville fira bebisen i magen.
 
 
Välkomstdrinkarna. Innehåll: Champis och färska jordgubbar.
 
 
Alkoholfria partydrinkar i skumpaglas. Enkelt och riktigt gott.
 
 
Efter välkomstdrinken och lite mingel blev det dags för lekar. Första leken bestod av att alla i gänget, förutom jag, skulle klippa till en bit snöre och gissa hur stor min bebismage är. Det var riktigt roligt, sedan tog jag snöre för snöre när alla klippt klart och mätte runt magen. Därefter hade Wille ett måttband som han mätte snörets längd. Natalia trodde jag var mycket större än vad jag var. Hennes snöre mättes över 150 cm, medan min mage var 116 cm. Wille och Lilian kom närmast på lika 123 cm. Jag kanske ser ut att vara mycket större än vad jag är. Det var svårt men oj så roligt att gissa magens omkrets.
 
 
 
Nästa lek hade Lilian ordnat. Den bestod av fem blöjor med siffror på och som innehöll olika typer av smält choklad. Vi alla skulle skriva på en lapp och gissa vilken sorts choklad det var, såg precis ut som bajs i blöjan. Vi fick lukta, smaka och känna för att komma fram till gissningen. Blöjorna gick runt bland alla gäster. Det blev mycket skratt och när alla var färdiga med sina gissningar läste Lilian upp rätt svar. Det var mycket svårare än väntat.
 
 
Natalia in action. Hon smakade glatt på alla bajsblöjor och hennes fästman som satt mittemot var mest äcklad, haha!
 
Den som hade flest rätt i bajsblöjeleken fick förmån inför nästa lek, och det var nämligen att skriva en hälsning till bebisen på en body med textilpennor som jag inhandlat på Panduro. Anna hade flest rätt så hon fick börja. Men här skriver Sabina en hälsning till bebisen.
 
Vi gick laget runt och alla fick välja en färg att skriva något fint med.
Här står Karin och skriver ett par ord. Kommer bli ett roligt minne till bebisen.
 
 
 
Hela baby-shower-gänget.
 
Den sista leken blev att alla fick skriva ned på en lapp gissningar på bebisens födelsedag, vikt, längd och kön. Lapparna har jag sparat och kommer att kora en vinnare när bebisen kommit. Den som har flest rätt kommer få en vinnarpresent. Efter den leken blev det dags för tårta.
 
 
Min underbara tårta som jag designat och beställt från Öhrmans.
 
 
Utstickande bebisfot på höger sida. Det är alltid på höger sida bebisen i min mage trycker ut sina fötter.
 
 
Tårtan föreställer min överdel och bebismage i en vit klänning om någon missat det.  
 
Jag är så glad över att konditorn kunde tillverka en alldeles perfekt tårta utefter min ritning som jag kom in med till dem. Tårtans yttre består av sockerpasta och innehållet är hallon- och vitchokladmousse. Bästa 390 kronorna jag spenderat på en tårta.  
 
 
En bit av den goda tårtan. Den var inte bara vacker utan även supergod.
Gästerna ville inte skära i den först.
 
Efter en härlig fikastund och mycket prat blev det dags för presentöppning. Barnen var alldeles upprymda. På TV:n spelades barnlåtar, vilket spelats i bakgrunden på låg nivå under hela baby showeren.
 
 
Evangeline ville så gärna vara med och öppna paketen.
Fick en fin blå/rosa-korg av Sabina som innehöll massa fint; dregglisar, gosedjur, nappar, handduk, bodyn, strumpor, flaskborste m.m.
 
 
Muminhandduk.
 
 
Evangeline var ivrig på att få vara med och öppna alla paket.
 
 
Presentkort på Panduro från Natalia och Staffan. Kommer verkligen nyttjas.
 
 
Min mamma hade stickat små söta sockor till bebisen.
 
Pyjamas från syrran.
 
Karin hade gjort iordning ett jättefint paket med amningskupor, babyolja, babylotion, napphållare, haklappar m.m. men det var ett barnsäkert paket. Hade svårt att få loss knuten.
 
Bodyn från Melissa.
 
Fick en fin blöjtårta av Lilian och Anna.
 
 
Blöjtårtan.
 
 
Presentbordet.
 
 
Så mycket fina presenter.
 
Det är bra att ha en baby shower, man får ju så mycket fint.
 
 
Såhär fin blev bodyn som alla gäster fick skriva en hälsning på.
Evangeline har också krivit med blå text i mitten, men vad det står är nog mellan hon och bebisen.
 
Lite avslutningsbilder på mig och bebismagen, en månad kvar till bf, när alla gäster gått hem:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min baby shower började klockan tre på eftermiddagen och pågick till sena kvällen. Tack till alla för en rolig och trevlig dag samt för uppmärksamheten.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0