Phoenix 10 dagar ♡

Idag, 23/9-13, är min pojke hela 10 dagar gammal. Det är så underbart att se vilka framsteg han gör varje dag. När han var fem dagar gammal gick han från att vara vaken hela nätter och sova på dagarna till att sova med tre timmars intervall mellan amningarna om nätterna och vara mer vaken på dagarna. Nu är han en nyfiken pojke som har ögonen fullt öppna och kikar på sin omgivning, speciellt där det finns ljud eller ljus. Han tycker också om att kika på våra tavlor.
Han sover fortfarande med ca tre timmars intervall på nätterna. Han äter väldigt bra, vilket innebär att jag är ganska upptagen med en ammande bebis hela dagarna. Jag spenderar mycket tid sittande i soffan eller sängen. Men han äter inte så länge, utan ligger och "smuttar". Då kan jag få avbryta och ge napp istället då han har stort sugbehov. Ibland äter han sig proppmätt på båda brösten och ibland räcker det med ett åt gången mellan amningarna.
Phoenix är enormt stark. Han kan lyfta huvudet själv när han ligger på mage, på mitt eller Willes bröst, och kikar runt. Han är väldigt nyfiken. Jag kommer ihåg att Evangeline ville inte alls träna nacken och lyfta huvudet. Det tog några veckor, men Phoenix är tvärtom han håller upp sitt huvud på egen hand och ibland tar han hjälp av armarna genom att trycka ifrån. Därefter vilar han en stund och sedan lyfter han huvudet igen. Jag blir så imponerad över hur stark han är. Min stora kille kan dessutom redan använda storlek 62. En del 56:or går bra, men blir oftast lite korta i ärmarna.
Jag är en väldigt stolt mamma till denna underbara pojke. Han har funnits hos oss i 10 dagar, men det känns som han alltid varit min. Skulle inte kunna vara utan mina fina barn.
Det bästa som finns är att sniffa bebis hela dagarna och bara ha honom hos mig och mysa. Han tycker inte om att vara ensam så han sover ofta på mage liggandes på mitt bröst. Jag kan bara sitta och titta på honom och känna enorm lycka över hur vackert barn jag fått äran att uppfostra. Två vackra barn har jag och som jag älskar och livet som mamma till dessa två är det absolut bästa miraklet som upplevts.Phoenix på 10-dagars-dagen sovandes i sin vagga vid fönstret för att få lite ljus:

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0