Julmarknad

 
 
 
Idag har vi varit på årets första julmarknad för våran del. Vi åkte till Sala Silvergruva denna luciadag. Det var kallt, mörkt men ändå mysigt med den sprakande vedelden man kunde värma sig vid. 
Vi köpte lite godsaker, Evangeline ville ha en stooor klubba och det är ju faktiskt lördag. 
Barnen fick en varsin handstickad muminmössa och muminvantar. Så otroligt fina så det gick inte att motstå. På vägen hem till Västerås kom jag på att det är den 13:de idag, vilket innebär att vår fina pojke blir 1 år och tre månader på pricken.  
 

Ny frisyr

 
 
I onsdags var jag hos frissan och gjorde mig fin i håret. Klippte bort allt slitet, åh vad skönt, och det blev en snedlugg. Jag har varit brunett i två år nu men saknade mitt blonda hår. Nu blev det mittemellan och jag trivs i det. Hade i några sandfärgade slingor, några blonda och behöll några av det bruna. Det blev en varmare och mer livfull nyans i håret. 
Gick till Aqva här i Västerås hos samma frisör som skapade min bröllopsuppsättning. 
Jag är nöjd och glad. Blev blond och fick en finare frisyr. 

Lucia 2014

 
I torsdags (11/12) var det luciafirande på barnens förskola tidigt på morgonen. Evangeline var lucia och Phoenix var pepparkaksgubbe. Min fina vän Sara hade virkat ett lucialjus till dottern. 
Barnen sjöng så vackert när de lussade för oss. När de var färdiga med uppträdandet klappade Phoenix i händerna först av alla,  många vuxna blev då fulla i skratt av hans söthet. 
Både jag och Wille jobbade senare under den dagen och vi kunde inte vara med på sonens lussande, men fröknarna återberättade att han var den stora stjärnan eftersom han varit så glad och skrattat hela tiden.
Pojken tycker inte om att ha mössa på sig, men pepparkaksmössan var viktig och han hade haft den hela dagen. 
Man blir så varm inombords när barnen har det bra. Vilket privilegium att få vara förälder och uppleva ens barns presterande och glädjen samt lyckan i det. 
 
 
 

Vitmossan är viktig!

 
 
Varför jag tycker att det ska vara vitmossa i adventsljustaken beror på ett barndomsminne. När jag var liten och bodde på landet mitt i det finska skogarna, gick jag och mamma ut i skogen och stannade alltid till vid samma bergsparti. Där växte det massor av vitmossa. Vi plockade det innan snön kom och använde det sedan till att pryda adventsljusstaken. Vi köpte aldrig vitmossa i affären,  utan vi gick alltid ut tillsammans och plockade från naturen. Det var ett steg i att förbereda sig inför juletid. Det var mysigt och roligt men ocksä lite spännande. Sedan dess har det hängt kvar; det ska vara vitmossa i adventsljusstaken och det är viktigt för mig att bevara. 
 
 
 

Sjukstuga

 
 
Hela familjen har precis återhämtat sig efter en rejäl omgång med sjukdomar. Jag hade influensa,  direkt efter att jag blivit frisk började min son att kräkas och någon dag efter fick även jag en vidervärdig magsjuka. Det var så hemskt! En dag efter att jag insjuknat fick även dottern magsjuka. När vi blev friska från det fick min man influensa och Phoenix fick ögoninflammation så hans ögon blev svullna, röda och kladdiga. Nej det har inte varit roligt. Hoppas vi slipper vara sjuka ett tag framöver nu. 
 
 
Min glada pojke när ögoninflammationen precis börjat. 
 
 
 
RSS 2.0