Skjorta på fredag!Idag är det fredag och Phoenix blir 19 veckor gammal. Då måste man ju ha skjorta på sig. Tänk att han är alltid lika glad, känner mig så välsignad! Kom och tänka på idag hur han i magen, under ultraljudsundersökningen, började suga på sin hand och hur han fortfarande gör det än idag på samma vis. Han var då 4 månader gammal i magen och nu 4 månader utanför magen. Häftigt!

Torsdag; en pulkadag!


Idag tog jag med barnen ut på eftermiddagen i kylan och snön. -11 grader ute. Phoenix sov i vagnen och jag och Evangeline åkte pulka.Doppa håret i snö är kul!Snyggast i pulkabacken! Fick ny hjälm och brillor så det slipper flyga snö i ansiktet. Damen älskar när det går fort och då krävs det ordentlig utrustning.

Händer små...Idag var jag på stan en sväng efter bvc för att köpa fingerfärg på Panduro. Hittade en guldig moussefärg med 3D-effekt. Den var lite svår att hantera men det gick bra tillslut. Jag skrev en dikt och gjorde handavtryck. Evangeline 4 år och Phoenix 4 månader. Ett kärt minne. Nu ska jag rama in den på ett passande sätt och sedan ska den hängas upp i barnens rum är det tänkt.

Hand-och fotavtryck i gipsPysslat lite nu på kvällen. Detta är Phoenix's hand-och fotavtryck i gips som gjordes när han var 11 veckor och 4 dagar gammal vid öppna förskolan. Jag har lackat den och köpt fina band på Panduro. Orange och blått är två färger som Phoenix-fågeln har och de passar dessutom bra ihop. Tavlan blir ett fint minne av denna ljuvliga bebistid ♥
Nu ska limmet torka och sedan är den redo att hängas på väggen.

"Hej" till mamma

Denna natt när jag skulle byta blöja på en pigg Phoenix så sa jag "hej" till honom, han blev jätteglad och sa ett solklart "hej" tillbaka. Nu är det bekräftat han kan säga "hej", inte bara till min far utan även till mig ♥
Bruna ögon17/1-13 blev vår sons ögon helt bruna. De har varit blåa från början och sedan blev de bruna runt pupillen och blåa längst ut. Väldigt häftigt. Så har de varit väldigt länge så vi trodde ögonen skulle förbli så, men icke! Nu har det övergått till att vara helt bruna.

Syskonen-bus

Mina två små busungar idag ♥

Dopinbjudningskort

I onsdags kom de fina dopinbjudningskorten ♥
Börjar bli dags att sätta fart med förberedelserna och planeringen inför sonens dop.
"Hej"

Igår lade sig min far bredvid Phoenix i sängen och sa "hej" då sa Phoenix också ett klart och tydligt "hej". Tre gånger sa de "hej" till varandra.  Det kan väl inte varit en slump?  Själv så hörde jag tyvärr inte detta utan mina föräldrar berättade det för mig när jag kom in i sovrummet där Phoenix gosade med mina päron.  Evangeline var ju 5 månader gammal när hon kunde säga ett flertal ord,  så får se om Phoenix blir lika verbal i tidig ålder.  

Liten underbar bebishand ♥


Phoenix somnade en dag i babysittern efter att ha varit på sjukhuset och hälsat på mommo som brytit benet. Jobbigt att åka buss hit och dit samt hälsa på. Miljöombyte är ansträngande.

Phoenix 4 månader ♡

Idag blir vår älskade Phoenix 4 månader gammal. Hittills har han hunnit med mycket. Det senaste är att han har hittat sina öron, 10/1-13, som han rycker och sliter i. Ser nästan ut som han vill dra bort örat emellanåt. Han kan även flytta leksak mellan händerna. Annars är han lättroad och skrattar högt och tydligt. Han har även utvecklat jollrandet, han kan ryta i ordentligt ibland för att få sin talan framförd. Väldigt social kille. Ibland härmar han ljud, om jag säger laaampaa då lägger han sin ton i samma mönster.
Vi kallar Phoenix för Finken men jag har börjat kalla honom för Bobbo. Han skrattar alltid när jag säger bobbo och han är så rund och go så han ser ut som en bobbo. Allt ska i munnen, allt han får tag på; händer, hår, leksaker, mina axlar och ansikte var några av de saker som han brukar smaka på. Så fort han greppar något vill han äta upp det. Just nu har han storlek 74 på sina kläder. Han är väldigt mammig och älskar när storasyster leker med honom. När Evangeline gråter så gråter även Phoenix. Riktigt syskonkärlek mellan mina två underbaringar.
Får se vilka framgångar denna månad erbjuder.
Julgransplundring här hemma

Idag hade vi julgransplundring här hemma. Jag och Wille dansade och sjöng runt granen med barnen, sedan packade vi ned den och snart ska den ned till källaren igen tills nästa jul.
Vi sjöng "små grodorna, små grisarna och små aporna" därefter sjöng vi " räven raskar över isen". Vi sjöng mammas visa och när vi sjöng "så här gör mamma var hon står och var hon sitter och var hon går..." då låtsades vi ta kort med mobilen. Pappas visa då låtsades vi skrolla på mobilen. Evangelines visa då apade vi oss och Phoenix's visa då stoppade vi händerna i munnen medan vi sjöng. Han är inne i en period nu där han stoppar händerna i munnen hela tiden och suger på dem.
Vi gjorde vår egen variant på julsånger vid julgransplundringen här hemma. Jag hade Phoenix i famnen och dansade med honom runt granen. Riktigt nöjd var han när vi sjöng och dansade. Då var julen ute ur vårt hem för denna gång!

Bumbo-stolen är inte alls barnsäker!

Igår åkte vi till barnens land för att lämna tillbaka en julklapp. Nämligen bumbo-stolen som Phoenix inte fick plats i. Hans ben, lår, var för stora. Jag fick ned benen vi "benhålen" men det var bökigt och trångt, där satt han lycklig och glad. Men sedan efter en kort kort stund bara upptäckte jag att hans ben blev marmorerade och fötterna alldeles mörk blåa. Då tog jag snabbt bort honom därifrån. Riktigt läskigt tycker jag. Fy! Det måste ha stasat så blodet inte kom fram ordentligt. Nä...! bort med bumbon! Inte alls nöjd med konstruktionen, då alla barn inte kan använda den. Jag fick höra att många använder den vid 4 månaders ålder och min son är 3 månader och den är för liten för honom. Han gillar att sitta upp i famnen så det var ju synd att den inte var bra. För det hade kunnat avlasta lite om han kunnat sitta i den. Men bumbon var ju rent ut sagt farlig istället. Jag satt bredvid sonen hela tiden och upptäckte förändringen på ben och fötter direkt, dessutom hade han inga strumpor så det gick lätt att se. Men tänk de föräldrar som sätter barnen där men som inte upptäcker att benen får syrebrist, det kan bli förödande och bebisar tål inte snabba kroppsliga förändringar lika mycket som en vuxen eller ett större barn. Inte finns den i olika storlekar heller. Vi var inte de första föräldrarna som lämnat in bumbo-stol på barnens land pga för smått/trångt benutrymme blev vi upplysta om! Dåligt, dåligt, dåligt! Och den ska vara säker för barn att sitta i...
Såhär fick han provsitta i den istället efter upptäckten. Ser ni att han inte får plats i "benhålen"?
Älskade Phoenix. Tur att det gick bra. Dumma bumbo. Men han provsatt såhär en liten stund.

Biltvätt är spännande!Igår åkte vi och tvätta bilen. Phoenix fick sitta fram i mitt knä under tvätten och han tyckte det var riktigt spännande. Han såg med stora ögon och öppen mun mot de stora "tvättvipporna" som trycktes mot bilen och vattnet som sprutades med kraft mot vindrutan. Det låter ju ganska högt tycker jag, men han blev inte alls rädd utan tyckte bara att det var spännande. Han satt snällt och tyst i min famn och bara tittade med sina fina ögon och åt på sin hand. Evangeline tycker också det är roligt att tvätta bilen, hon vill alltid följa med när Wille ska tvätta den. Denna gång valde vi biltvätten vid OK i Hammarby-området.

Julgransplundring

Denna söndag bjöd på julgransplundring i växhuset tillsammans med massor av andra föräldrar och barn. Evangelines faster Sara hade ordnat biljetter till oss alla. Vi dansade i ring, sjöng och fikade samt var med i lottdragning men vi vann dessvärre inget. Jättetrevlig eftermiddag blev det. Julen måste ju dansas och sjungas ut också. Tomten kom även på besök och delade ut godispåsar till alla barn. Evangeline var inte så intresserad av tomten men däremot väldigt intresserad av godiset. Jag dansade med flickorna och Wille stod en bit ifrån med Phoenix eftersom de sjöng ganska högt i mikrofon. Härligt att få spendera tid med familjen och känna att man själv blir som barn på nytt, speciellt när vi sjöng och dansade till "Prästens lilla kråka".
Sara och flickorna sitter och tittar samt sjunger med till "heja bamse".
Dotran min sitter snällt och lyssnar på sång och tittar på lite teaterspel med Bamse och Baloo.


Min fina Evangeline. Härligt det var med riktig musik i form av dragspel.Sonen ville vara i min famn och somnade sött vid fikat.
Evangeline med sin godispåse hon fått av tomten och vid julgranen vi dansade kring.
Kusinerna.Evangeline och jultomten.
När jag dansade med barnen runt i ring.Det roligaste idag var att få se att ALLA mammor hade sina mobiler framme och fotograferade samt filmade. När vi skulle sjunga "så här gör mammorna var dom står..." ja... då var det inte svårt att lista ut!

Phoenix t-shirtIdag åkte vi en sväng till Hälla och vid Stadium hittade jag denna t-shirt för halva priset (50 kr) som jag bara var tvungen att köpa ♡
Struntar fullständigt i att det var herrstorlek.

öra-tatuering

Idag när jag ammat färdigt lillgossen och lade honom i sängen, upptäckte jag att min arm fått en öra-tatuering av Phoenix. Så gulligt med hans lilla öra som avtryckts på min arm ♥
Hittade betydelsefulla bilder!

Hittade två bilder på min surfplatta från sommaren 2013. Dagen då jag tog sjuksköterskeexanen i Västerås Domkyrka.
Hela klassen. Vi var ett par stycken. Jag står i mitten längst fram med magen i vädret.
Jag hade precis fått min röda ros och min sjuksköterskebrosch samt orden: "lycka till med allt". Där stod jag framför alla människor som befann sig i en fullsatt domkyrka. Mäktigt var det!

Nyårsafton i bilder
Phoenix trivdes i tatas famn.Jag och mina underbara två små ♥Partyhatten på.
Phoenix första nyår tillsammans med mig ♡Älskade fina Evangeline. Hon hade fullt upp med att dansa, springa och leka men jag fick låna henne en kort stund för att ta ett foto på prinsessan.Hörselkåporna på. Så söt han är. Riktigt utrustad för fyrverkerier. Han var så duktig och gillade fyrverkerierna, inte en endaste ledsen min så hörselkåporna fungerade utmärkt. Han tittade på dem och följde med blicken upp mot den svarta stjärnklara himlen som lös upp i olika färger.
Gott Nytt År! Nu börjar år 2014.

Nyårsafton 2013

Hej alla läsare! Nu är det ett nytt år, 2014, och denna första dag på året har varit lugn. Vi sov till 14:00, jag vaknade vid amningsdags och sov sedan vidare. Alla i familjen var trötta efter nattens nyårsfirande. På eftermiddagen var vi på nyårsmässa och därefter åkte vi på en sväng med bilen, mysigt var det.

Men hur var vår nyårsafton då? Jo det ska jag tala om för er! Vi spenderade vår nyårsafton tillsammans med Willes systers familj och deras vänner samt några släktingar. Mina föräldrar kunde dock inte närvara eftersom pappa drabbats av en hemsk magsjuka. Vi blev bjudna på trerätters middag bestående av: toast med hemmagjord skagen, oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås samt chokladtårta. Riktigt smarrig.
Evangeline sprang runt och busade med sina kusiner. Vid tolvslaget gick vi alla ut för att kika på fyrverkerierna. Phoenix hade hörselkåpor och tyckte det var spännande att se på fyrverkerierna, han var riktigt fascinerad av alla färger på himlen. Vi kramades och sa "Gott Nytt År", Wille och mina barn fick en puss också. Vi drack champagne och skåla. Vi hade självklart alkoholfritt. Evangeline ville gå tillbaka till lokalen så när det mesta av fyrverkerierna var över så gick vi tillbaka in för att fortsätta festen. Vi pratade, lyssnade på musik och drack alkoholfri skumpa (för våran del).
Vid tvåtiden sa vi "hej då" till alla och lämnade festen. Evangeline var trött då och likaså Phoenix trots att han sov mellan varven. Men Evangeline var en tapper hjälte som lekte hela kvällen och natten från 19-02 med sina kusiner innan energin började ta slut.
Väl hemma sov barnen sött och vi vuxna kikade på film, Grown ups 2, och jag fick en välbehövlig ryggmassage. Vi åt överbliven pizza till frukost och gick till sängs vid 8 på morgonen. Vi pratade hela natten. Barnen var snälla som lät oss sova, de var nog lika trötta som oss och tur var väl det för annars hade vi nog inte överlevt nyårsdagen.
God fortsättning på det nya året allesammans!
RSS 2.0