Hemsk upplevelse för en moder

 Igår var jag med om det värsta i mitt liv som förälder. Jag ligger sjuk i influensa men vaknar ändå av att sonen inte får luft. Jag flyger upp i sängen och väcker Wille genom att skrika "pojken får ingen luft!" Wille flyger i sin tur upp ur sängen och tar upp honom i sina armar och springer in på toaletten. Jag kommer stapplandes efter. Phoenix spyr upp blodblandat slem i handfatet medan Wille håller honom på mage i sina armar. Han hostar och är alldeles rosslig samt gråter. Jag ser honom i ögonen och ser att han inte orkar mer, han får knappt luft. Tillslut lyckas han spy upp ett föremål; Evangelines delfinring som han satt i halsen. Den måste varit i spjälsängen, men ingen vet hur den kom dit. Troligtvis följt med något täcke. Jag är otroligt tacksam över att min son mår bra idag. Efter incidenten skrattade han och var glad. Mammas älskade pojke. Den rädslan vill jag inte uppleva igen! Hemskt att vakna av att höra att pojken inte kan andas. Vi trodde att det "bara" var slemhosta först eftersom han har hosta, men sen när ringen kom upp blev det hela mycket läskigare.  Vi hade aldrig kunnat ana att det skulle finnas ett sådant opassande föremål i hans spjälsäng. Men som sagt... den måste landat där av misstag. Som tur är så är han en väldigt kraftfull hostare så han kunde få ut ringen på egen maskin. Man känner sig så maktlös som förälder vid en otäck upplevelse som denna. 
Vi är glada att allt gick bra och att sonen är en väldigt lycklig pojke idag, precis som han alltid är. Gladaste pojken jag någonsin träffat. Det brukar även andra säga som träffat honom. Phoenix är verkligen livets solstråle.  

Fisk- och skaldjurscheesecake

Idag har vi avnjutit en fisk- och skaldjurscheesecake som jag tillagat. En riktig lyxsöndag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite familjebilder från midsommarafton 2014

Jag och barnen med midsommarstången i bakgrunden.
 
Glad mor och glad son som precis vaknat från sin tupplur i barnvagnen.
 
 
 
Såhär bekymrad ser han ut när nappen inte hamnar rätt i munnen.
 
Syskonmys.
 
Han har sina roliga men ack så söta miner.
 
Far och son.
 
Trots kylan får man värme från familjen.

Glad kille. Älskar dessa nappar som man kan se leendet igenom.
Kärlek.
Stolt fader.
Jag och mina fantastiska barn vid höstacken. Första åtet vi firade midsommar i Västerås, så firade vi just på denna platsen. Där fotograferades jag och en liten bebis-Evangeline. Det var roligt att få ta ett likadant foto med en ny familjemedlem. Evangelines första midsommar var här och även Phoenix's första.
 
 
 
Hoppas ni haft en trevlig midsommar önskar familjen Åberg-Harthey. "Vissa" av oss är knasigare än de andra.
 
Evangeline hade ingen vidare lust att vara med på foto, hon ville hellre springa runt på gräset och leka.
Hon tog med sig en My Little Ponny som hon håller i.
 
Familjen betyder allt. Var rädda om varandra.
 

Midsommarafton 2014

 
 
Vad fort junimånad gått. Igår var det redan midsommarafton, men det var inte som vilken annan midsommar som helst utan det var Phoenix allra första. Wille hade arbetat natt och behövde sova, men på eftermiddagen tog vi en promenad till Vallby Friluftsmuseum för att dansa kring midsommarstången. Det började klockan 14, men vi kom inte iväg förrän strax efter 15-tiden. Jag trodde vi hade missat allt. Vi möttes av människor som var på väg hem när vi var på väg dit. Men... det var fortfarande massor med folk som satt på filtar på gräsmattan vid höstackarna. Vi tog en plats på gräset och vi hann till och med mysa en stund, ca 30 minuter, innan danserna började. Vilken tur vi hade. Det var folkdans och även dans i ring(ar) runt midsommarstången. jag och Evangeline dansade medan Wille var med Phoenix. När vi dansar ca 3 danser så ville inte Evangeline dansa längre så då gick vi tillbaka till picknickfilten och satte oss. Vi hade det riktigt trevligt. Den enda nackdelen var att det var väldigt kallt ute. Kändes inte alls som sommar.
 
 
Midsommarfin flicka.
 
 
 
Evangeline var glad och fylld med energi och sprang runt. Hon frös minsann inte.
 
 
Självklart ska hon posera framför kameran på alla möjliga sätt och vis. Eget påhitt.
 
Jag och karln sitter och myser på filten.
 
Phoenix ville sova sig igenom halva midsommarfirandet.
 
Där sover han gott.
 
Dansar kring midsommarstången. Det var många ringar som bildades då vi var ganska många som medverkade. Här sjunger "räven raskar över ängen..."  "så får vi lov, så får vi lov att sjunga..."
 
Evangeline stod bakom mig och dansade. Hon var lite blyg.
 
 
 
"Små grodorna, små grodorna..."
 
 
 
RSS 2.0