Fiskbensfläta

Dotterns nya favoritfläta är fiskbensfläta. Jag älskar hennes långa tjocka hår som jag kan leka frisör med!  Dessutom älskar hon att bli fin i håret så det gynnar oss båda. 
 
 
 
 
 

Badrumsdröm

Lånad bild.
 
 
Jag kan inte sova så jag ligger i sängen och kikar lite på intra nätet. Hittade denna bild idag och det är väl ett häftigt badrum? Jag gillar det! 

Vi är alla lika mycket värda!

Jag blir ledsen när jag ser på nyheterna denna kväll. En oskyldig svart man, som egentligen fortfarande var ett barn, har tidigare skjutits på öppen gata av en vit polis och dör där polismannen sedan släpps utan fängelsestraff. Det känns oerhört tragiskt. Vi är alla människor med lika mycket värde oavsett etnicitet. Det är inte första gången detta händer i USA och jag förstår deras upprördhet. Jag har svårt att förstå att man än idag gör skillnad på människor baserat på färg och "ras", det är skamligt!
 
Jag hoppas mina barn får växa upp i ett tryggt Sverige där inga maktutövanden ska förstöra andras liv. Även om jag vet att verkligen ser annorlunda ut så kan man ändå hoppas. Man vill beskydda sina barn från allt ont som finns i Världen,  även om man vet att det inte går. Dagens ord till er: "Behandla din nästa som du själv vill bli behandlad".  

En eländig dag hemma

Idag har det varit en dag då jag försökt göra allt rätt för mig, jag lovar precis allt. Saker som hänt som jag försökt rätta till men som bara slutat med att jag mår sämre. Man kanske lika gärna ska sitta i sitt lilla hörn och hålla tyst för att slippa bli kränkt av andra som tror de är bättre och kör över en genom att utöva ett maktspel!? Vi är alla samma skrot och korn i slutänden. 
Nu tänker jag lägga denna dagen bakom mig och hoppas på att morgondagen blir bättre. God natt! 
 

Kolakladdkaka

Det här behöver du för att baka kolakladdkaka :
 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )
 
 
Gör så här:
 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ svalt innan servering! 
 
Lycka till och hoppas det smakar. 
 
källa: jennysmatblogg.damernasvarld.se 
 
 
 
 

Julpyntat

I fredags, den 21 november,  julpyntade jag här hemma. Anledningen till varför jag tjuvstartade lite är för att den första advent jobbar jag och jobbar även helgen innan det. Därav passade jag på nu när jag är ledig. Efter jobbet har jag varken tid eller ork. Jag vill ta pyntandet i lugn och ro, annars känns det som ett måste för att få det gjort och då blir det inte roligt. Man ska göra saker med glädje. 
Jag fick upp julgardiner, prydnader, belysning och juldukar. Nu fattas bara julgranen och mossa i adventsljusstaken. Men det får bli ett senare projekt när vi närmar oss advent. Jag vill att barnen ska vara pigga och vara med när vi sätter upp och pyntar granen. Efter dagis brukar de vara så trötta. 
Har försökt ladda upp bilder hela dagen här på bloggen men har inte lyckats. Får helt enkelt visa bilder på hur julfint hemmet blev vid ett annat tillfälle. Har ni börjat få julkänslor eller julpyntar än? 
 
 

Min sons ett års kalas!

Det var ett tag sedan nu... men jag tänkte visa bilder från min sons ett års kalas som var i september. Jag kan fortfarande inte förstå att pojken blivit ett helt år. Tiden går så fort!
Kalaset ägde rum i Badelunda kyrkskola, samma plats som Phoenix's dopfika och vårt bröllop.
 
Vi gjorde "blomballonger" som hängde vid fönstren och Phoenix skylt från dopet satte vi upp ovanför hans sittplats.
 
Jag sparade bordsdekorationen från dopet och återanvände den nu. Kronor och ljus. Vi valde att hålla det väldigt enkelt.
 
Jag bakade en egen liten gräddtårta innehållande blåbärssylt till sonen med ett orange 1-års ljus.
 
Han älskade att kladda med tårtan. Så otroligt lyckat! Vi sjöng "Ja må han leva" och därefter fick han kladda hur mycket han ville.
 
Det var mums tyckte Phoenix som för första gången fick äta tårta.
 
Jag fick en ensambild på min fina kille äta tårta vid bordet.
 
Det fanns inte mycket kvar av tårtan på tallriken. Mycket fanns i håret, ansiktet, magen och på golvet.
Precis som det ska vara på den allra första födelsedagen!
 
Maten. Chilenska piroger med sallad.
 
Tårtorna jag bakat. Till vänster innehåller banan och nutellavisp. Den till vänster innehåller karamelliserad mjölk och blåbärssylt.
 
Rostårta.
Kardemumma- och vaniljbullar. Jag och Evangeline bakade kvällen innan. Jag gjorde dessa och dotran gjorde kanel-och vaniljbullar som blev jättefina och jättegoda. Hon älskar att baka bullar och jag vågar säga att hon är bättre än mig på att baka bullar.
 
Födelsedagsfikat. I burken finns Evangelines bullar, hon bakade även längden som finns på det gröna fatet helt själv.
 
 
Serverat för gästerna. Innan vi fikade så hade jag anordnat en lek. En frågestund om Phoenix. Gästerna fick skriva på papper 1,X eller 2 beroende på vilket svarsalternativ de trodde var rätt. Den som fick flest rätt fick i sin tur välja en lapp som det stod 1, 2 eller 3 på. På vardera lapp stod en barnsång, den lappen som valdes den barnsången sjöng vi alla som i detta fall blev "Bää Bää Vita Lamm".
 
Presentbord. Dessa partyhattar hittade man lite här och var. Alla barn, och några vuxna, sprang runt med dem hela dagen på huvudet. 
 
Presentöppning. I ett av paketen gömde sig en filur som Phoenix älskade från första ögonkastet. Han kramade om kaninen som numera är känd som Pelle-kanin.
 
Mera paketöppning.
 
 
När alla gäster gått passade vi på att ta en familjebild. Sen var det bara det tråkiga kvar: städa!
Men barnen hade roligt och busade bland alla ballonger som vi plockade ner och slängde på golvet.
 
 
 
 
 
 

Bitter på folktandvården

Inte nöjd med dagens undersökning! För det första så slant tandhygienisten, TVÅ gånger, med spegeln ur munnen och slog till glasögonen så det blev repor i glaset och för det andra kostade det skjortan och hon kunde inte bjuda på en sketen tandborste utan bad mig köpa en sån på apoteket eller i receptionen, och för det tredje så ska jag dit om en månad igen för hon vill kontrollera att jag rengör mellan tänderna ordentligt och det kommer kosta 500 kr. Mina tänder har sett likadana ut i alla år så detta känns bara så fruktansvärt onödigt och dyrt!  Och jag som så snällt offrade min sovmorgon efter att ha jobbat sent igår kväll för att ta mig till folktandvården i det kalla-första-snön-dagen-vädret! 

Jobb

 
Hej alla kära bloggläsare!
Vad händer här då? Jo jag jobbar och sliter. Inte mycket vila och ledighet. Det är så stor skillnad på att vara mammaledig och att direkt börja jobba 100%
Men det går bra och jag trivs. Jag lär mig mycket och det är intressant. Jag tycker verkligen om att få vara med i den patientnära vården och göra skillnad. Det ger så mycket tillbaka. 
Nu går jag själv som sjuksköterska sedan 1 vecka tillbaka. Upplärningsperioden är slut. Det har gått bra trots att jag var lite skräckslagen i början. Jag gillar mitt jobb och jag växer i det dag för dag. Att få ttillbringa dagen med små eller stora charmiga barn och leka av sig tillsammans med dem är det bästa som finns! 
 
RSS 2.0