Familjen har utökats

Vi har fått två nya familjemedlemmar. Den 31 augusti  åkte vi till Stockholm för att hämta fem veckor gamla två flickor av en uppfödare. De är helt underbara och världens snällaste djur. De är sociala och barnvänliga. Bra för barnen att få husdjur och lära sig ansvar  redan från  små. Flickorna har sina speciella  personligheter och vi älskar dem! Lätta att sköta och inte tidskrävande, men ändå någon som alltid finns hemma och välkomnar en. Fast  de är små djur så tillför de ändå  så mycket. Siw och Midna heter våra marsvin som ännu bara är bebisar.  Egentligen  skulle de heta Siw och  Saga, men uppfödaren hörde av sig  och sa att kullen vi väntade på enbart blev pojkar och vi ville ha en flicka. Siw var redan tingad av oss. Men sedan berättade  hon att Siw hade en syster som ingen tingat ännu. De var vana med varandra så vi tyckte det var en bättre  idé; att hålla ihop systrarna. Midna har rubinögon och namnet är förkortning  på midnight. Vi tänkte på midnattssolen och därav blev namnet passande för henne. Prinsessan  Midna i spelet Zelda har också röda ögon och liknar Midna  fast i en ner mänsklig form.  Siw är ett släthårigt golden marsvin medan Midna är en rex golden som är fluffig. Ni  med småbarn som vill skaffa ett optimalt djur - skaffa marsvin. Snällare djur finns nog inte! De älskar  att gosa och bli ompysslade. Ganska renliga av sig också eftersom de inte gillar smuts. Våra har stamtavla då de är rasmarsvin som jag i framtiden  kanske ställer ut på tävligar för att hitta på en aktivitet med dem och barnen. 
 
 Siw överst och Midna underst. De älskar att gosa i soffan på kvällarna. Midna ser alltid sur ut, men det är hennes charm. 

Barnfestivalen

Hittade detta inlägg liggandes sparat här på bloggen, men som aldrig blev publicerat från den 25 maj i år så ni får läsa om det nu istället:
 
I lördags var det barnfestivalen här i Västerås. Det var varmt och härligt hela dagen med skinande sol. Dock mycket folk överallt så man blev ganska utmattad. Speciellt av att stå i alla köer här och var. Vi sällskapade med min svägerska och hennes barn (Evangelines kusiner). Evangeline ville bli ansiktsmålad till en groda, vilket min fina vän Anicka kunde stå till tjänst med. Barnen träffade även Mumin som de hälsade på. Evangeline fick även prova vara brandman. Hon fick hjälp och rock samt spruta vvatten med en stor slang. Tanken var att få ned små eldar som stod upp. Evangeline lyckades få ned alla. 
Efter en heldag ute blev Phoenix ledsen och ville hem. Ingenting hjälpte längre. Han ville inte vara i vagnen längre, utan han ville hem till sin säng. Då ska jag påpeka att klockan var 16.00 och han hade inte sovit middag. Såklart skulle alla med barnvagnar hem och bussen fylldes på snabbt. Vi fick invänta nästa. Folk trängde sig före, men då gjorde jag likadant för jag hade väntat längst. Jag fick plats och andra fick bli kvar  och vänta på följande buss.  Men jag hade väntat länge och de hade precis kommit så jag anser att det var mest rättvist. Det var såååå skönt att komma hem.  Mina fötter gjorde ont och barnen fick vila. Evangeline lade sig i sängen och kikade på film och Phoenix fick middag samt leka med sina saker. 
Tycker det är mycket roligt att Västerås anordnar stora evenemang för barn, det behövs och det är uppskattat av både barn och vuxna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blogguppehåll

 
Heeeeej mina läsare! 
Jag har haft ett långt blogguppehåll på grund av att jag haft så mycket runtomkring mig som  helt enkelt sugit musten ur mig. Vår älskade Phoenix  har fyllt ett år och jag har börjat jobba som legitimerad  sjuksköterska. Jobbet går bra och det är roligt, men det är stor kontrast att gå från mammaledig till att jobba 100 %.  
 
Här är mina två älsklingar som jag hämtade på dagis idag. Äntligen fredag och jag har ledigt i helgen! Lillpojken har ju börjat på förskolan nu, och jag har haft ångest över det. Tycker han fortfarande är så liten, i mina ögon, men det har gått jättebra och han är så duktig. Om han skulle få hemlängtan så har han ju syrran på samma ställe som kan trösta honom. 
RSS 2.0